25 °C Budapest
Pur, Jar vagy Cif? Kiderült, melyik a legjobb mosogatószer

Pur, Jar vagy Cif? Kiderült, melyik a legjobb mosogatószer

2015. szeptember 29. 06:01

Mosogatószereket teszteltek a fogyasztóvédők: a hivatalos eredményből nem csak az derül ki, hogy jobb-e az öko, mint a hagyományos, hanem az is, hogy az áruházláncok saját termékei felveszik-e a versenyt a nagy márkákkal.

Egy átlagos üzletben tisztítószerek tucatja közül lehet válogatni- ezek között vannak hagyományos, és környezetbarát, biológiailag lebomló termékek is. Az összehasonlító tesztekkel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szakemberei azt akarták kideríteni, hogy a környezetbarát (öko) termékek, vannak-e olyan hatékonyak, mint a hagyományos tisztítószerek.

A mosogatószerek összehasonlító vizsgálatánál 22-féle terméket tesztelt az NFH. A szakemberek azonos mennyiségű, színezett zsiradékkal szennyezett tányért mosogattak el a vizsgálat alatt, 45 °C-on, 3 liter mosogatóoldatban, 4,5 g mosogatószer felhasználásával.

4 termékkel csak 5 db tányért lehetett tisztára mosni. A legjobban szereplő mosogatószerekkel pedig 54 tányért is meg lehetett tisztítani.

A mért tányérszámból, és a mosogatószerek egységárából kiszámították, hogy mekkora a költsége 100 tányér elmosogatásának.

Melyik a legjobb folyékony mosószer? KATTINTS!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A környezetbarát mosogatószerekkel 100 tányért 11-51 forint közötti áron, míg a hagyományos mosogatószerekkel 5-38 forint körül mosogattak el ennyi edényt. Mindkét termékcsoportból (átlagos és környezetbarát) került ki ugyanis gyengébb és jobb minőségű termék egyaránt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?