15 °C Budapest

Pur, Jar vagy Cif? Kiderült, melyik a legjobb mosogatószer

2015. szeptember 29. 06:01

Mosogatószereket teszteltek a fogyasztóvédők: a hivatalos eredményből nem csak az derül ki, hogy jobb-e az öko, mint a hagyományos, hanem az is, hogy az áruházláncok saját termékei felveszik-e a versenyt a nagy márkákkal.

Egy átlagos üzletben tisztítószerek tucatja közül lehet válogatni- ezek között vannak hagyományos, és környezetbarát, biológiailag lebomló termékek is. Az összehasonlító tesztekkel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szakemberei azt akarták kideríteni, hogy a környezetbarát (öko) termékek, vannak-e olyan hatékonyak, mint a hagyományos tisztítószerek.

A mosogatószerek összehasonlító vizsgálatánál 22-féle terméket tesztelt az NFH. A szakemberek azonos mennyiségű, színezett zsiradékkal szennyezett tányért mosogattak el a vizsgálat alatt, 45 °C-on, 3 liter mosogatóoldatban, 4,5 g mosogatószer felhasználásával.

4 termékkel csak 5 db tányért lehetett tisztára mosni. A legjobban szereplő mosogatószerekkel pedig 54 tányért is meg lehetett tisztítani.

A mért tányérszámból, és a mosogatószerek egységárából kiszámították, hogy mekkora a költsége 100 tányér elmosogatásának.

Melyik a legjobb folyékony mosószer? KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A környezetbarát mosogatószerekkel 100 tányért 11-51 forint közötti áron, míg a hagyományos mosogatószerekkel 5-38 forint körül mosogattak el ennyi edényt. Mindkét termékcsoportból (átlagos és környezetbarát) került ki ugyanis gyengébb és jobb minőségű termék egyaránt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem