Jobb, ha tudod: ezért 1 milliót is fizethetsz a mobilszolgáltatódnak

Jobb, ha tudod: ezért 1 milliót is fizethetsz a mobilszolgáltatódnak

Pénzcentrum
2015. szeptember 13. 07:01

A mobilszolgáltatóknál akár perceken belül is lecserélhetjük hívószámunkat, ehhez még új SIM kártyára sincsen szükségünk. A szolgáltatás díja pár ezer forint körül mozog, persze csak akkor, ha nem szeretnénk mi magunk számot választani. Akad olyan számsor, ami több mint egy millióba kerül. Vajon miért ilyen drága?

Bár hívószámunk cseréjét minden mobilszolgáltatónál kérhetjük, egyedi vagy különleges számot csak a Telenornál és a Telekomnál tudunk igényelni, ugyanis a Vodafone jelenleg nem kínál ügyfeleinek ilyen szolgáltatást. A számcserét személyesen az ügyfélszolgálaton, vagy telefonon keresztül is kérhetjük, hiszen ehhez nem kell kicserélni a SIM kártyánkat.

Szolgáltatónként változhat, hogy a számunk mennyi idő alatt cserélődik le. Van, ahol legfeljebb 72 órát ígérnek máshol pedig 48-at, de akár az is előfordulhat, hogy pár percen vagy órán belül megtörténik a csere.

Mennyibe kerül, ha egyedi hívószámot szeretnék?

Amikor lecseréljük telefonszámunkat, akkor két szolgáltatónál lehetőségünk van annak egyedi kiválasztására is. Az pedig, hogy ezért mennyit kell fizetnünk, attól függ, hogy milyen könnyen megjegyezhető az általunk választott hívószám.

A Telenor ügyfeleinek több lehetősége van könnyen megjegyezhető hívószám használatára. Választhatnak egyedi hívószámot, ami konkrét elképzelésük szerinti számokból állnak, de nem fedhetők le a különleges hívószámok számmintáival.

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Telenor Magyarország Zrt.

Az egyedi hívószámot egy előre megadott számmezőből választhatjuk ki, ennek az "alkalmi díja" 14 900 forint.

Ezen felül a szolgáltató megkülönbözteti a különleges hívószámokat, amelyek három kategóriába sorolhatóak attól függően, hogy mennyire könnyen megjegyezhető a számsor. (Az egyedi és különleges hívószámot csak számlás előfizetők igényelhetik.)

  • 1. kategória: egyforma számjegyekből, vagy egy számból és azt követően azonos számjegyekből képzett hívószám - 1 270 000 forint.

  • 2. kategória: két számjegy kombinációjából, könnyen megjegyezhető számsorozattal (algoritmus) képzett hívószám - 130 000 forint.

  • 3. kategória: két vagy három számjegy kombinációjából képzett könnyen megjegyezhető hívószám - 30 000 forint.

Mi a helyzet a másik szolgáltatónál?

A Telkomnál szintén lehetőségünk van egy már meglévő számmezőből egyedi számot választani, ezért náluk 10 000 forintot kell fizetnünk. De ezen felül lehetőségünk van mégkönnyebben megjegyezhető számot választani, melyek az alábbi négy kategóriába sorolhatóak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gyémánt szám:

Hét darab azonos számjegyű úgynevezett marketing számok, illetve az 123-4567-es hívószám.

  • Egyszeri díja: 500.000 Ft + Áfa
  • Havidíja: 50.000 Ft+Áfa /hó

Arany szám:

Ilyen lehet például az, ha a szám egymás mellett hat darab azonos számjegyet tartalmaz vagy egymást követő számokat csökkenő sorrendben.

  • Egyszeri díja: 150.000 Ft + Áfa
  • Havidíja: 25.000 Ft+Áfa/hó

Ezüst szám:

Ezek a számok tipikusan egyforma számjegyekből, vagy ismétlődő sorozatokból állnak: Pl. 990-0000

  • Egyszeri díja: 60.000 Ft + Áfa
  • Havidíja: 10.000 Ft+Áfa/hó

Bronz szám:

Ezek a számok már nem csak egyforma számjegyekből, illetve sorozatokból állnak, ennek ellenére nagyon könnyű a megjegyezhetőségük: Pl. 980-0089

  • Egyszeri díja: 25.000 Ft + Áfa
Ha számcserekor egyedi hívószámot választ az ügyfél, akkor a számcsere költségén túl az egyedi hívószámért is fizetni kell egyszeri és havidíjat

- Mondta el megkeresésünkre a Magyar Telekom Kommunikációs igazgatósága.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?