13 °C Budapest

Gyomorfogató: ezer éve lejárt élelmiszert talált a NÉBIH

2015. szeptember 1. 12:32

A főutak melletti vendéglátóhelyeket ellenőrizte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). A vizsgálatok során számos helyszínen tapasztaltak higiéniai problémát és jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is találtak. Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is "szerepeltek az étlapon" - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közelményében.


Augusztus utolsó heteiben a forgalmasabb utak mentén tartott ellenőrzéssorozatot a NÉBIH KÜI. A hatóság szakembereinek több helyszínen is intézkedniük kellett.

Jellemző problémának számított a vizsgált egységekben, hogy lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket tároltak, valamint számos terméknél nem tudták igazolni azok eredetét.

Egy, az M1-es autópálya mellett üzemelő vendéglátóegységben megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket: rozsdás hűtőkben tárolták a fagyasztott termékeket, az egységre általánosan jellemző volt a kosz és takarítatlanság. Ezenkívül több éve lejárt, fagyasztott termékeket, fűszereket, zöldségeket is találtak a hivatal munkatársai. Számos mélyhűtött húsgolyó csomagolásán 2008-as lejárati dátum szerepelt.

Az akció során tapasztalt szabálytalanságok miatt a hatóság több esetben is eljárást indított. A nem nyomonkövethető és lejárt termékeket megsemmisíttették. A vizsgálatok folyamatban vannak, az eljárások során összesen milliós nagyságrendű bírság várható.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem