21 °C Budapest
Egyelőre nincs ingyenes készpénzfelvétel a Penny pénztárainál

Egyelőre nincs "ingyenes készpénzfelvétel" a Penny pénztárainál

2015. augusztus 12. 09:35

Nem működik már a Penny Market üzleteiben a nagy vihart kavart készpénz-kifizetési szolgáltatás. A cég akciós újságjaiban két hete nem jeleníti meg a lehetőséget, a pénztárosok pedig a lehetőség felfüggesztéséről, illetve szüneteltetéséről tájékoztatják a vevőket - írja a Világgazdaság.

Felfüggesztette a Penny a cash back szolgáltatását, amelynek keretében néhány napja még ingyen lehetett készpénzhez jutni a bolt kasszáinál. A diszkontlánc július közepén vezette be a lehetőséget, háromezer forint feletti vásárlás és kártyás fizetés esetén legfeljebb 20 ezer forint ingyenes készpénzfelvételt kínált fel a vevőknek. Két-három hét után, valamikor augusztus első napjaiban azonban megszüntették ezt: a múlt heti akciós újságban már nem szerepel az ajánlat.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a felügyeleti vizsgálat után újra igénybe lehet-e venni a szolgáltatást. Ugyan Nyugat-Európa több országában ez a szolgáltatás széleskörűen elterjedt, hazánkban csak kísérleti jelleggel, néhány boltnál lehetett ilyennel találkozni korábban.

A cash back szolgáltatást alapvetően a betéti kártyáknál lehet igénybe venni, mivel a hitelkártyák készpénzfelvételét aránylag magas díjak terhelik. A két kártyatípus megkülönböztetéséhez informatikai fejlesztésre lenne szükség, azonban a Penny nem egyeztetett előzetesen a bankkal a szolgáltatás bevezetéséről, így ez a fejlesztés is elmaradt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?