Hamarosan csak automatákkal fogunk csomagot feladni?

Hamarosan csak automatákkal fogunk csomagot feladni?

2015. június 11. 09:30

Ugrásszerűen megnő a jövő év végéig a magyarországi csomagautomaták száma a Világgazdaságnak nyilatkozó szolgáltatók tervei szerint. A Webox többszáz ilyen berendezést telepít, a FoxPost a magánszemélyek közötti használtcikk- kereskedelemben is segítene, a Magyar Posta pedig növelné az elérhető szolgáltatások számát - írja a Világgazdaság.

A Magyar Posta 2014 tavaszán a hazai futárcégek közül elsőként állított üzembe csomagautomatákat a forgalmas budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban. A cég jelenleg 47 ilyen berendezést működtet, de tervezik a hálózat további bővítését is.

A jelenlegi 80-ról 300-ra növelné a csomagautomatái számát a jövő év végéig a Webox. A cég ma már Budapest mellett valamennyi nagyobb hazai városban működtet ilyen terminált, de a kitűzött mennyiséggel az összes, tízezer fősnél nagyobb települést le tudják majd fedni.

Évente ötven új csomagautomatát helyezne üzembe a FoxPost, a társaság jelenleg 51 ilyen berendezést működtet. A tavaly októberben alapított cég idén márciusban indította el a próbaüzemet és április eleje óta működik a szolgáltatása. A cég automatiái bevásárlóközpontokban és plázákban érhetőek el, kizázólag beltéren.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?