3 °C Budapest

Új kampányba kezdtek a sörgyártók: ezt kell inni a leveshez, a desszerthez

2015. május 22. 18:34

"Gasztronómiai" sörfogyasztásra ösztönöznek a magyar sörgyártók: az éttermekben a legújabb divat a sörökhöz alkotott étel, menüsor.

Néhány hete kérdezte a Pénzcentrum a magyar sörgyártókat arról, milyen szezonra számítanak, mivel készülnek az idei nyárra. A sörgyárak beszámoltak arról, hogy a gyümölcsös, ízesített termékek mellett a testesebb, karakteresebb ízű sörök is egyre kedveltebbek a magyar fogyasztók körében. Egyre több ilyen, a klasszikus lágereken túlmutató terméket vásárolunk, nyitottabbak vagyunk a prémium (drágább) sörökre is.

A gasztronómia felé fordulnak

A folyamatot jól jellemzi, hogy a nagy gyártókat képviselő Magyar Sörgyártók Szövetsége a sör és a gasztronómia jegyében indított kampányt

Sör mi több

néven.

A szövetség célja, hogy jobban megjelenjen a magyar gasztronómiában a sör: egyre több olyan étterem van, amelyik bor helyett/mellett sört párosít ételeihez, találkozhatunk sörös menükkel, sörvacsorákkal is. Sőt, egyre több magyar vásárló is az ételekhez vásárol sört - párosítva az ízeket.

A rengeteg különböző sörfajta közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, mert az illatok és ízek sokszínűsége miatt az egyes sörök jól harmonizálnak az adott ételekkel, és együtt új, izgalmas íz-élményeket adnak

 - mondta el a kampány beharangozó sajtó-háttérbeszélgetésén Vásárhelyi István, sörgasztronómus.

A szakértő szerint mindenféle ételhez megtalálható a megfelelő sör, hiszen a sör lehet édes vagy fanyar, gyümölcsös, kesernyés, könnyeden friss, vagy éppen robusztusan telt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mit mivel párosítsunk?

Nem csupán snackekhez, vagy a főételekhez, hanem levesekhez, salátákhoz és klasszikus vagy modern felfogású desszertekhez is ajánlhatunk megfelelő sörfajtát.

A könnyed lágerek, friss világos ale-ek, búzasörök, sörpezsgők nagyon jól passzolnak halakhoz vagy tenger gyümölcseihez. A különböző lágy vagy kemény sajtok kísérőjeként a világos pilzenitől a nehéz, fekete angol sörökig megtaláljuk a megfelelőt.

Nem csak gyümölcsös sört ihatunk desszertek mellé, hanem remek belga apátsági söröket választhatunk, vagy édes barna német duplabak-sört is kortyolhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?