7 °C Budapest

Te láttad? Ezt a filmet nézték meg a legtöbben tavaly

2015. január 17. 07:02

Még mindig az animációs filmek, a vígjátékok és a képregényfilmek a magyar mozinézők kedvencei. Tavaly kimondottan sokat jártunk moziba, pedig nem is volt olyan sok blockbuster: 2015-ben viszont jön az új Star Wars, az új Bosszúállók és az új James Bond is.

Bár tavaly nem volt annyi blockbuster - azaz kiemelkedő sikerfilm - mint az elmúlt években, úgy tűnik, mégis sokat jártunk moziba. A legnagyobb magyarországi mozihálózat, a Cinema City tájékoztatása szerint 2014-ben több nézőjük volt, mint a korábbi években.

A magyar nézők kedvenc filmes műfajai a vígjáték, képregény adaptáció/akció és animációs filmek. A sorozatok, vagy egy film következő része(i) is általában jól működnek, mert ilyenkor a nézők már tudják, mire számíthatnak. A 2015-ös év egyébként a sorozatok jegyében fog telni - mondta el a Pénzcentrumnak Buda Andrea, a Cinema City marketing igazgatója.

2014-ben ezek voltak a legnézettebb filmek Magyarországon (a Cinema City hálózatában):

1. A Wall Street farkasa

2. Így neveld a sárkányodat 2

3. Hobbit az Öt sereg csatája (két hetes teljesítmény alapján. Jelenleg is műsoron van még)

4. A galaxis őrzői
5. Csillagok között
6. Transformers: A kihalás kora
7. Az éhezők viadala - A kiválasztott
8. A csajok bosszúja
9. Lucy
10. A holnap határa
11. A Magadaszkár pingvinjei (még mindig műsoron van)

Ez a felsorolás többek között azért is érdekes, mert a Wall Street farkasát még 2013 decemberében mutatták be, a harmadik helyen pedig a Hobbit legutolsó része áll, ami 2014 decemberének közepén került műsorra, azaz két hetes eredménnyel érte el ezt az eredményt. Azonban, ha csak a 2014-ben megjelent filmeket nézzük, az országos toplistán ehhez képest változások várhatóak, hiszen a Hobbit harmadik hete folyamatosan vezeti a nézettségi listákat, és töretlenül halad a 400 ezret meghaladó országos nézettség felé.

A Cinema City magyar filmes toplistája sorrendben a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Swing és Mundruczó Kornél alkotása, a Fehér Isten voltak.

Mi lesz jövőre?

A Cinema Citynél kiemelkedő 2015-ös évre számítanak: havonta akár több kasszasiker filmet is bemutatnak majd, ami reményeik szerint a nézőszámokban is türköződni fog.

Az évet az Elrabolva 3 indította (január 8.), majd jön Jupiter felemelkedése (február 5.), a Szürke ötven árnyalata (február 12), a Halálos iramban 7 (április 2.), a Bosszúállók: Ultron kora (május 2.), a Mad Max (május 14.), a Jurassic World (június 11.), az Agymanók (Disney/Pixar, június 25.), a Terminátor Genezis (július 2.) a Minyonok (július 9.), a Ted2 (július 16.), a Spectre (az új James Bond, november 5.), az Éhezők viadala A kiválasztott 2. rész (november 19.). Decemberben pedig várhatóan a Kung fu Panda3, a Mission Impossbile 5, és a Star Wars 7 Az ébredő erő fogja vonzani a látogatókat. Havonta egy magyar film is műsorra kerül.

Buda Andrea elmondta, jelenleg vizsgálják az áremelés kérdését, de ha terveznek is árváltozást, az kismértékű lesz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hogyan érinti a vasárnapi zárva tartás a mozikat? KATTINTS!

Világszerte tarolt a Transformers

Michael Bay filmrendező alakváltó robotokról szóló sorozatának nyáron bemutatott negyedik filmje 1,087 milliárd dollárt forgalmazott világszerte, megelőzve ezzel a kasszasikerlista második helyére került A galaxis őrzői című filmet. James Gunn sci-fi kalandfilmje 772 millió dollárt hozott a Marvel stúdiót tavaly megvásároló Disneynek.

A negyedik Transformers film világsikerét részben a kínai piacon való kiemelkedő forgalmazásának köszönheti. A Hongkongban forgatott film 300 millió dollár jegybevételt hozott az ázsiai országban.

A globális box-office lista harmadik helyére a Csipkerózsika legújabb változata, a Demóna került (757,7 millió dollár), a negyedikre az X-Men - Az eljövendő múlt napjai (757,7 millió dollár), az ötödik helyre az Amerika kapitány - A tél katonája (714 millió dollár) került.

Az első tíz helyezett között van A csodálatos pókember 2. (708.9), A majmok bolygója - Forradalom (708,2), Az éhező viadala - A kiválasztott 1. (639), a Csillagok között (635) és az Így neveld a sárkányodat 2. (618 millió dollár).
(MTI)

(Címlapkép: madmaxmovie.com/)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm