5 °C Budapest

Egyre népszerűbb az online apróhirdetés Magyarországon

2015. január 15. 09:39

Mozgalmas évük volt tavaly a hazai apróhirdetési oldalaknak: a Jófogás.hu terjeszkedésbe kezdett, az OLX.hu pedig egy névváltást követően igyekszik megtartani piaci pozícióját. A piacszerzésért vívott harcban a szolgáltatások a legnagyobb hirdetők közé léptek elő a múlt évben, tulajdonosaik listaáron több tízmilliárd forintot költöttek reklámra - írja a Világgazdaság.

A múlt évben mintegy 200 milliárd forint értékben cserélhettek gazdát a Jófogás.hu-n keresztül különböző termékek, járművek, ingatlanok. Tavaly októberben például két és félszer akkora volt az átmenő forgalom a portálon, mint egy évvel korábban, a teljes évet vizsgálva pedig közel duplájára nőtt. Az októberi időszak magas forgalmában nagy szerepet játszott a Háztól Házig elnevezésű házhozszállítási szolgáltatás ingyenes akciója. Az apróhirdetési oldalt használók száma is bővült az elmúlt egy évben, közelítenek az egymillió aktív regisztrált felhasználóhoz.

Az online apróhirdetések másik nagy szereplője Magyarországon az OLX.hu. A tavaly áprilisi névváltoztatás valamivel visszavetette az ismertségüket, de a szolgáltatás nem esett vissza a jelek szerint, sőt növekedni tudott, az oldalon egymillió látogatást regisztrálnak naponta egy évvel korábban mindössze 600-700 ezren kattintottak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?