26 °C Budapest
Sosem találnád ki, mi lesz az idei karácsony slágere

Sosem találnád ki, mi lesz az idei karácsony slágere

2014. november 12. 12:00

Habár az internetes kereskedelem egyre népszerűbb, még mindig kevesebbet vásárolunk online, mint a nyugat-európaiak. A szakemberek szerint az olyan akciók, mint az Amerikában népszerű Black Friday nap hazai bevezetése segítheti a további növekedést. Egyébként az idei karácsony egyik legnagyobb sztárja a selfie-állvány lehet, egy olyan szerkezet, ami megkönnyíti, hogy fényképet készítsünk saját magunkról.

Egyre népszerűbb online az online vásárlás. Míg 2013-ban 2,5 százalék volt az online kereskedelem részesedése a teljes kiskereskedelmi forgalomban, addig a becslések szerint idén már 3-4 százalék is lehet ez az arány. Bár jelentős a növekedés, ez a az arány még mindig elmarad egyes nyugat-európai piacok eredményétől, például Angliában sokkal népszerűbb az efféle vásárlás - hangzott el az Extreme Digital sajtótájékoztatóján.

Az online kereskedelem növekedése leginkább az új fogyasztóvédelmi szabályozás életbe lépésének köszönhető, illetve nőtt a bankkártyás vásárlási kedv is. Az Egyesült Államokban már hódít a Black Friday, egy olyan nap, amikor óriási kedvezménnyel lehet vásárolni. Itthon először az Extreme Digital vezeti majd be, és november 21-én lesz.

Ez a nap öröm a vásárlóknak és sötét az árusoknak: akár vesztességgel is értékesítenek

- mondta el Várkonyi Balázs ügyvezető.

Egy kultúra meghonosítása a cél Magyarországon és az, hogy az online kereskedelem tovább nőjön itthon. Így szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a karácsonyi vásárlás könnyebb és egyszerűbb online. Arra számítunk, hogy sokan, akik eddig idegenkedtek a netes vásárlástól, ők is kipróbálják majd.

- egészítette ki Várkonyi.

 

300-400 dollárt költ átlagban egy amerikai egy ilyen napon, és ötből négy ember vesz részt az akciókban. Még azok is vásárolnak, akik megengedhetnék maguknak, hogy többet költsenek.

- mondta el fekete péntek kapcsán Hammer Ferenc szociológus.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar vásárló igencsak árérzékeny. Ha az esemény meghonosodik, elképzelhető, hogy egy-egy család egész éves költését erre az időszakra korlátozza majd - tette hozzá Hammer.

A kimutatások szerint idén az átlagosnál jóval magasabb a vásárlói kedv, sokaknak van olyan félretett pénze, amit szeretne magára költeni. Így hiába hó végére esik ez a nap, a kedvezménnyel élni fognak majd  - egészítette ki Várkonyi.

 

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?