Brutális drágulás vár az alkoholra: jönnek a nemzeti italboltok? A 18. hét hírei

Pénzcentrum2014. május 4. 18:33

Ezek a 18. hét legfontosabb, legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

Jönnek az italboltok: brutális drágulás vár a piára?
A napokban újra felreppent a híre annak, hogy a dohánytermékek után az alkoholkereskedelmet is uralma alá vonná az állam. A Pénzcentrum.hu utánajárt, milyen változásokat hozhat, ha a jövőben kizárólag "Nemzeti" italboltban lehetne beszerezni a szeszesitalokat is.

Betiltanák a gyerekek energiaital-fogyasztását Magyarországon
Egyre többet variálnak az energiaitalok összetételével a gyártók. A cél az adófizetés elkerülése, ugyanis a chipsadó bevezetése óta a hozzáadott koffeintartalmú energiaitalok adókötelessé váltak. Közben a fiatalkorúak még mindig veszélyes mennyiségben fogyasztják ezeket az élénkítő szereket - a hatóságok pedig a szabályozás szigorításán gondolkoznak.

KATTINTS! Cáfol az államtitkárság: mégsem lesz szigorítás az energiaitaloknál

Devizahitelesek: itt az Európai Bíróság fontos ítélete
Közzétette nagy jelentőségű ítéletét az Európai Bíróság Kásler Árpád és az OTP ügyében. Az ügy a devizahitelek árfolyamrésének alkalmazásával kapcsolatos, és kihat az egyoldalú szerződésmódosítások megítélésére is.

KATTINTS! Megszólalt a Kúria a devizahiteles döntés kapcsán

KATTINTS! Megszólalt Csányi a devizahitelekről: mit lép az OTP?

Így lakhat jól az egész család 700 forintból: filléres fogások
Hónap végén kiadós ebéddel és vacsorával ellátni a családot nehéz feladat lehet. Sok háztartásban ilyenkor paradicsomleves és krumplistészta kerül az asztalra, pedig nem is gondolnánk, hogy néhány egzotikus étel milyen olcsó lehet. Például megörvendeztethetjük a családot pár száz forintból Croque Monsieur-vel, Canja-val, vagy bulgursalátával.

Toplistán a világ legjobb 50 étterme: Te voltál már valamelyikben?
Újabb toplista készült a világ legjobb éttermeiről. Az összesítés szerint 2014-ben a koppenhágai Noma bizonyult a legjobbnak. Magyar étterem nem került be a legjobbak közé, hazánkhoz legközelebb a lista 16. helyén szereplő bécsi Steirereck található.

Veszély! Így húzzák le a magyar netezőket: tarol a legújabb trükk
Nincs jó hírünk: 2014-ben sem állnak le a kiberbűnözők, sőt, egyre trükkösebb módszerekkel utaznak a pénzünkre. Az online fenyegetések továbbra is részesei mindennapi életünknek - csak az a kérdés, hogy észrevesszük-e őket.

Időzített bomba ketyeg a társasházaknál: mi lesz ennek a vége?
Hemzseg a problémáktól a hazai társasház-kezelési piac. Az általános elszegényedés jelenti a legfőbb problémát, de időzített bombaként ketyeg a lakóingatlanok folyamatos és aggasztó állagromlása is. Ráadásul a piaci szereplők agresszív árversenye sem segít a bajok orvoslásán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Titkolják a bankok, mennyit kapunk vissza tőlük
A Magyar Nemzeti Bank március közepén kiadott határozatában 1,2 milliárd forintos bírság megfizetésére, és további, összesen mintegy 10 milliárd forintos díjak visszafizetésére kötelezte a pénzügyi szektor 35 szereplőjét. A visszatérítést május végéig kell teljesíteni, ezért megkérdeztük a bankokat, hogy mikor és hogyan kapják meg az ügyfelek a pénzüket.

Van ilyen? Még én fizetek a banknak, hogy beteszem a pénzem?
A Magyar Nemzeti Bank tegnapi döntésének köszönhetően a jegybanki alapkamat 2,5 százalékra csökkent. Ennek közvetlen hatása van megtakarításainkra, leginkább úgy, hogy a bankbetétek kamatai csökkennek a döntés hatására. A kérdés minden kamatvágás után felmerül: lehetséges a negatív hozam a bankbetéten? Megnéztük, hogy milyen kamatokkal köthetjük le a pénzünket, és összeszedtük a legfontosabb szempontokat a bankbetétünk kiválasztásához.

Sorban állnak a magyarok a lapostévéért: pedig ha ezt tudnák...
Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy felesleges költekezésre csábították az ingyenesnek hirdetett áruhitelek. Ugyanakkor egy 0 százalékos kölcsönnel akár több ezer forintot is nyerhetünk, ha a kölcsön teljes összegét inkább a bankban kamatoztatjuk, a havi törlesztőket pedig egy másik hitelből fizetjük. A Pénzcentrum.hu mutatja, hogy tudsz pénzt keresni a hiteleiddel.

Így szépülj meg hitelből: botox és zsírleszívás részletre
A legtöbbünknek a pénzügyek világa száraz, unalmas dolog. Meglepő lehet, de több pénzintézet ajánlatában megtalálhatóak olyan konstrukciók, amikre nem is gondoltál volna. Tudtad, hogy a zsírleszívást, sőt a mellnagyobbító műtétedet is fizetheted hitelből? A hitelek mellett a biztosítások között is akadnak olyan termékek, amelyek különleges életszituációkban nagy segítségünkre lehetnek.

7 ok: ezért nagyon gáz készpénzt használni
Számos veszélye és hátránya lehet annak, hogy az esetek többségében készpénzzel fizetünk. Nemcsak rengeteget veszítünk így éves szinten, de a bűnözőknek is szívességet teszünk azzal, hogy gyakran használjuk az ATM-et, és sok készpénzzel járkálunk. A Pénzcentrum.hu cikkéből most kiderül, hogy miért is érné meg áttérni a bankkártyás és online vásárlásra, számos kellemetlenségtől megkímélve magunkat.

KATTINTS! 7 ok: ezért NEM annyira gáz készpénzt használni

 

Címkék:
hitel, vásárlás, italbolt,