22 °C Budapest

Ezek a legolvasottabb könyvek idén télen Magyarországon

Pénzcentrum
2014. január 12. 08:01

Bookline TOP 50 Az év utolsó hónapja nem hozott sok meglepetést a Bookline sikerlistáján a novemberhez képest: Dan Brown Infernója decemberben is az olvasók első számú kedvence volt. Frei Tamás 2015 című regényét is szép számban tették a karácsonyfa alá, így a szerző trilógiájának befejező epizódja megtartotta második helyét, míg Nyáry Krisztián irodalmi szerelmeskönyvének 2. része a dobogó 3. fokán ünnepelhette az újévet. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

2014 első napján három olyan sikerkönyv örülhetett a dobogós helyezésnek, amely már novemberben is bizonyította, hogy érdemes rá odafigyelni. Dan Brown Infernója és Frei Tamás 2015 című regénye már jó ideje az olvasók kedvence, de a 3. helyezett Nyáry-könyv, az Így szerettek ők 2 is hasonlóan népszerű volt az év utolsó heteiben. Ebben talán az is közrejátszott, hogy rengetegen döntöttek úgy, biztosra mennek karácsonykor, és a legjobbak közül választanak ajándékot a fa alá.

Az év egyik utolsó nagy meglepetéseként robbant be a TOP 50-be Kálmán Olga Egyenes beszéd című könyve, amelyben az ismert televíziós újságíró osztja meg tapasztalatait az olvasóval. "Mit látok, mit tudok, mit mondanak a politikusok adás előtt, után, vannak-e kérések, alkuk? Hosszú lenne leírni a húsz év felém érkezett kérdéseit. De akkor most tessék, itt vannak a lapok, szétterítve, Önök előtt" - írja a szerző könyvéről. Szókimondó írásokban a mezőny fennmaradó részében sincs hiány: az önmagunkkal való szembenézésére szakadatlanul buzdító Csernus Imre kötete, A kiút ezúttal a 7. helyig menetelt, Vekerdy Tamás könyve, a Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked? (5.) pedig a gyereknevelés kényes kérdéseiben segít eligazodni. Férfiélet, női sors címmel Müller Péter a férfiak és a nők egymáshoz, önmagukhoz és a társadalomhoz való viszonyáról mesél: "A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie, darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha."

Ha pedig magabiztosságról és önmagunk megtalálásáról van szó, nem hagyhatjuk ki a tolószékben élő, izomsorvadással született Hozleiter Fanny Mosolyka könyvét (18.) sem, amely egy igazán különleges, életvidám lány nem mindennapi akaraterejének titkát osztja meg velünk. Az elmúlt év egyik legjobban várt regénye Khaled Hosseini újdonsága, a 10. helyen landolt A hegyek is visszhangozzák, amelyet csak 2013 irodalmi szenzációjaként emlegetnek. A 80 országban, 40 millió példányban eladott Papírsárkányok és Ezeregy tündöklő nap szerzőjének új regényét már a megjelenést követő első hetekben világszerte több százezren olvasták.

Persze a kaland, a szerelem, a krimi és a gasztronómia sem hiányozhatott az év utolsó hónapjában, így kapott helyett a legjobbak között például az ismert norvég krimiszerző, Jo Nesbo Police című regénye (16.), Ugron Zsolna Erdélyi menyegzője (43.) vagy éppen Gyurcsány Ferenc rendhagyó szakácskönyve (31.).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?