Mi a magyarok kedvenc sportja? A boltokban már tudják

Pénzcentrum
2013. december 10. 10:03

A karácsonyi csúcsszezonra időzítette megújulását a Hervis. A sportruházat-áruházlánc többcsatornás koncepciójának fontos eleme, hogy a vásárlók a boltokban is átvehetik a megrendelt termékeket. A láncnál komoly árbevétel-növekedést tapasztalnak, az ok egyszerű: többet sportolunk.

Az értékesítési csatornák kombinálásában, megújításában látja a fejlődés irányát a Hervis - hangzott el a sportruházat-áruházlánc keddi sajtótájékoztatóján. A webshop és az áruházak együtt, egy többcsatornás értékesítési modellt alkotnak, amelynek lényege, hogy az online vásárlók átvételi, illetve fizetési pontként vehetik igénybe az áruházlánc 27 hazai üzletét, valamint közvetlenül az üzletben is rendelhetnek a webshopból.

Ez utóbbi a gyakorlatban úgy működik, hogy a vásárlók a boltokban kihelyezett táblagépekről, vagy okostelefonnal leolvasható QR-kódok segítségével nem csak az adott üzlet készletét, hanem a lánc webáruházának teljes kínálatát - így a teljes európai készletét - áttekinthetik, és akár már az üzletből online vásárolnak. Például, a futóosztályon lévő QR-kódot leolvasva, a vásárló azonnal az áruházlánc honlapján, az online futóboltban találja magát és a boltban elérhető teremékek mellett a kapcsolódó online kínálatot is megnézheti.) Az összes, online megrendelt terméket az ausztriai raktárból szállítják.

Viola Krisztina, a Hervis Magyarország ügyvezető igazgatója a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta: az egy hónapja indult értékesítési modellben eddig kimondottan népszerűek voltak a sífelszerelések, egyes snowboardok, különleges - Magyarországon nem kapható - sílécek. Az új értékesítési modell hangsúlyos eleme, hogy a bankkártyával nem rendelkező, vagy azzal fizetni nem szerető vásárlók készpénzzel, az üzletek pénztárainál kifizethetik az online megrendelt termékeket.

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy az elmúlt években a sportruházati üzletek értékesítési adataiban egyértelműen meglátszik, hogy többet sportolunk, a legjobban a kerékpározáshoz és a futáshoz kapcsolódó felszerelések eladása nő. A sajtótájékoztatón elhangzott: a Hervis Magyarország tavalyi 13,3 milliárd forintos árbevétele idén várhatóan kétszámjegyű százalékkal nő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Hervis ügyvezetője - a konkurenciára is utalva - elmondta: azt tapasztalják, hogy a minőség sokkal fontosabb a vevőnek, mint az olcsó saját márkás termék. Ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy az ár Magyarországon nagyon fontos tényező, és még sokáig az is marad. Elmondta: amint lehetőség lesz rá, és épülnek új bevásárlóközpontok, új boltokat is nyitnak a jelenlegi 27 mellé.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem