21 °C Budapest

10 tipp: így éld túl a hónap végét

Pénzcentrum
2013. augusztus 29. 11:59

Elérkeztünk a hónap végéhez, viszont - mivel szeptember elseje vasárnapra esik - sokan csak jövő héten kapnak fizetést. Ráadásul nyakunkon az iskolakezdés, ezért sok családnak igencsak nehéz időszak az augusztus vége. A Pénzcentrum.hu most 10 tippet ad ahhoz, hogyan "éljük túl" (természetesen anyagi értelemben) az előttünk álló napokat. 

1. Nézzünk szét alaposan, mi maradt a hűtőben, a kamrában, a konyhaszekrényben. Gondoljuk át, mit tudunk a megmaradt alapanyagokból, tartós élelmiszerekből főzni a hétvégén.

2. Az évnek ebben a szakaszában a legolcsóbbak a friss gyümölcsök, zöldségek, és a választék is bőséges. Próbáljunk ki új - akár húsmentes - recepteket, készítsünk egyszerű salátát, vagy főzeléket, lecsót.

3. Ha bevásárolni indulunk, készítsünk listát, és próbáljunk meg nem eltérni attól. Ezúttal érdemes a gyereket is otthon hagyni - ha lehetséges.

4. Írjunk főzési listát a következő egy hétre! Ne csak azt nézzük meg, hogy mi az, ami elfogyott otthon, hanem tervezzük meg, mit fog reggelizni, ebédelni, vacsorázni a család a következő napokban. Kalkuláljunk azzal is, hogy valószínűleg lesznek olyan maradékok, amiket másnap fel tudunk használni alapanyagként (természetesen az élelmiszer-kezelési szabályok betartása, a megfelelő hőkezelés mellett).

5. Ne féljünk megvásárolni azokat a termékeket, amelyek közelítenek a minőségmegőrzési időhöz. Ezek az élelmiszerek még akár napokig felhasználhatók, de sok esetben az eredetihez képest jóval alacsonyabb áron adják őket. A vegyi áruknál, háztartási cikkeknél a termékek akár még hetekkel, hónapokkal a minőségmegőrzési idő után is használhatók.

6. Hasonlítsuk össze a boltok árait, és ezek alapján induljunk vásárolni! Nem biztos, hogy a legközelebbi hiper-vagy szupermarket a legolcsóbb megoldás, könnyen lehet, hogy egy másik üzletben sokkal kedvezőbb árakat találunk. Érdemes pár percet szánni arra, hogy az üzletláncok honlapjain megnézzük a kínálatot, az akciókat, átgondolni, hol járnánk jobban. A katalógusok online böngészése azért is megéri, mert így egy kattintással kiderül egy-egy akciós termékről, hogy máshol mennyibe kerül, azaz, hogy valóban megéri-e az árát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

7. Jövő hétre ne rendeljünk ebédet munkahelyünkre. Vigyünk otthonról, például egy reggel összerakott salátát.

8. Most érdemes visszaváltani a nyaralásból megmaradt eurót. A forint még mindig elég gyenge, így akár 298-300 forintot is kaphatunk egy euróért. Érdemes szétnézni a szekrényben, vagy a táska mélyén, talán maradt még némi valutánk.

9. Eljött az ideje, hogy visszaváltsuk az üres üvegeket: ne feledjük, hogy már az alumínium dobozokat, flakonokat is visszaválthatjuk.

10. Nézzük meg, nem maradt-e valamilyen vásárlási utalványunk, kuponunk, esetleg melegétel-utalványunk. Kutassuk át a szekrény mélyét, nézzünk be a kanapé háta mögé, hátha beesett oda is egy kis pénz. Ellenőrizzük bankszámlánkat, hiszen könnyen lehet, hogy elfeledkeztünk arról, hogy maradt még rajta néhány ezer forint.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem