Milliókat kerestünk a héten és a villany is olcsóbb lett

Pénzcentrum2012. december 16. 18:32

Nem fognak jó ideig olcsóbb hitelt kapni a nagycsaládosok, ha új lakásra vágynak. A hallgatók is jól járhatnak a Diákhitel2-vel, ha még szükségük lesz rá. A devizahitelesek reményeiről és a minimálbér változásáról is írtunk a héten. Érdemes szemezgetni híreink között.

Tényleg ilyen rossz az új Diákhitel?
A Diákhitel2 alapvetően egy olcsó formája a tandíj finanszírozásának. A fix 2 százalékos kamat ellenére mégis milliós terheket jelent a hallgatók számára az egyetem elvégzése után, amit jövedelmük és a felhalmozott tatozás függvényében kell megfizetniük.
   Kapcsolódó: Diákok, közeleg a DH igénylésének a határideje

Újabb trükkel kerestünk milliókat: itt a legolcsóbb lakáshitel
Nem fognak jó ideig olcsóbb hitelt kapni a nagycsaládosok, ha új lakásra vágynak. A kamattámogatott hitelek díjai elérték a törvényi minimumot, ami alá már nem mehetnek a bankok. Ezt a 6 százalékos kamattal adott hitelt tettük még olcsóbbá, megnéztük hogyan juthatnak lakáshoz a legjobb feltételekkel a családok.

Egy devizahiteles legyőzte az OTP-t
A Fővárosi Törvényszék érvénytelennek nyilvánított egy devizakölcsön-szerződést, mert a bank nem tüntette fel a szerződésben külön költségként a deviza vételi és eladási árfolyama közötti különbözetet - írja az [Origo].
  Kapcsolódó: Messze van a 8 ezer adós megmentésétől az Eszközkezelő

Újra lecsap Matolcsy új adója: tovább drágítanak a bankok
Éves szinten 10-20 ezer forintot is jelenthet a családoknak a csekkadó, amit a legtöbb bank jelentős mértékben áthárít majd. Igaz, a folyószámlák között eddig is óriási különbségek voltak, de jövőre még nagyobb figyelmet igényel a legmegfelelőbb megtalálása. Akkor sem érdemes hátradőlni, ha már megtaláltuk a legjobbat, hiszen bármikor változtathatnak a bankok. A mostani összeállításunkat azért készítettük el, mert több nagyobb hitelintézet is módosította díjait februári hatállyal. Ezúttal bővítettük is a folyószámlák listáját, így a kiskeresetűek is megtalálhatják a legolcsóbbat.

Újabb teher az ingatlantulajdonosoknak: ez is drágul jövőre
Átlagosan 4,5 százalékkal emelkednek jövőre a kéményseprési díjak Budapesten - döntött mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Sőt, egy tavaszi módosítás szerint az sem bújhat ki az ellenőrzés alól, aki nem engedi be a kéményseprőket az otthonába.

Megrohanták a vevők a magyar boltokat
Magunk mögött hagytuk bronzvasárnapot, így a karácsonyi készülődés visszavonhatatlanul megkezdődött. A kereskedők tapasztalatai szerint az áruházakba egyre több vásárló tér be. Mire érdemes figyelni vásárlóként?

Erre nagyon figyelj a katánál, sokat nyerhetsz vele!

A munkaviszonyos foglalkoztatástól való elhatárolás a legfontosabb kérdés a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) választásakor. Könnyen megjósolható, hogy az adóhatóságnak az elkövetkező években kiemelt feladata lesz annak vizsgálata, hogy a kisadózó vállalkozásokkal kötött szerződések valójában nem munkaviszonyt lepleznek-e.

Tízezrekkel kereshetsz többet jövőre: az utolsó esély

Havonta több tízezer forintot nyerhetnek az egyéni vállalkozások azzal, ha a jövő évtől áttérnek a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata). A minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedése is hozzájárul ahhoz, hogy több százezer egyéni vállalkozót áttereljen a kata hatálya alá, a körükben szinte garantált a kisadó sikere.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Megszólalt Matolcsy jobbkeze: jön az új adó!
Kiterjesztené a Nemzetgazdasági Minisztérium a fordított áfafizetést - közölte Balog Ádám helyettes államtitkár az RSM-DTM tanácsadó cég online konferenciáján. Az építőipar, a gabonafélék kereskedelme, valamint a sertéságazat után az informatikai terület is bekerülhet a fordított áfás tevékenységek közé.

Erre vár ma több százezer magyar! Te is jól járhatsz
Utolsó fordulójához érkezhet ma a munkáltatók és a szakszervezetek közötti bértárgyalás. Az előzetes várakozások szerint kétséges a megegyezés a munkáltatók és a szakszervezetek között a jövő évi minimálbérről, nem kizárt, hogy a végső szót Orbán Viktor miniszterelnök mondja ki. A döntés nemcsak a becslések szerint nagyjából 300 ezer, ténylegesen minimálbéren bejelentett munkavállaló számára létfontosságú, hanem jelentősen befolyásolja egyes béren kívüli juttatások értékhatárát, s érinti egyebek között a táppénzen lévőket, a gyermekgondozási díjban részesülőket, a volt szolgálati nyugdíjasokat.

Hogyan spóroljunk a villanyszámlán: mire jó a dimmer?

A magyar családok villanyszámlájának 20-25 százalékát a világítás teszi ki. Pedig ez az arány lehetne alacsonyabb is. Azon túl, hogy az energiatakarékos fényforrásokkal is rengeteget spórolhatnánk, a különböző szabályzós kapcsolók is sokat alakíthatnak berögzült fogyasztási szokásainkon. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

Utoljára cseng a Matelcsy: a legjobb okostelefonokkal nincs több adó
Az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy a mobiltelefon a karácsonyi vásárlás egyik legnagyobb slágere, idén már a nagymamák is ezzel fognak csetelni unokáikkal. Az idén bevezetett "Matelcsy" (telefonos különadó) is ezt a folyamatot erősíti. A Pénzcentrum.hu most azoknak segít, akik a következő napokban szeretnének telefont vásárolni: megmutatjuk az egyes árkategóriák legjobban felszerelt készülékeit, megnézzük, mely gyártók a legnépszerűbbek a világon, és hasznos tanácsokat adunk a vásárláshoz is.

Fesztiváljegyet karácsonyra? Idén olcsóbbak a belépők
Tanácstalan szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak is alternatívát jelenthet, ha fesztiválbérletet vesznek ajándékba a gyereknek, az unokának. A legnagyobb 2013-as rendezvényekre már most megvehetjük a belépőt, ráadásul az áruk is kedvező.

Címkék: