3 °C Budapest

Bebuktad, ha hamis terméket rendeltél a neten

2012. október 16. 09:05

Semmilyen fogyasztóvédelmi segítségre nem számíthatnak azok, akik tudtukon kívül hamis terméket vásároltak az interneten keresztül, egy nem európai uniós országból - írja a Népszava.

Minden egyes, a tengerentúlról Magyarországra postázott csomagot felbontanak a vámosok, akár ajándékba kaptuk, akár interneten rendeltük az árut, és egyes esetekben speciális szakértőket is bevonnak a munkába - mondta el a lapnak Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője. Hamis termékek postai úton sem hozhatók be az országba, és természetesen a kábítószerek sem vámkezelhetőek. Ha valaki tudtán kívül mégis hamisított márkajelzésű árut kap, a terméket lefoglalják, hiába fizette ki a megrendelő, nem kapja meg.

Morvay György jogász, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke nem sok esélyt lát arra, hogy visszakapja a termék árát a pórul járt vásárló, ha már egyszer átutalta azt a kereskedőnek, Európán kívül nincs olyan nemzetközi fogyasztóvédelmi szövetség, ahová gondjával fordulhatna. Amennyiben hitelkártyával történt a fizetés, a vásárlóknak a kártyatulajdonos bankot érdemes felkeresniük, mert van arra gyakorlat Európában, hogy kártalanítják a csalás áldozatává lett ügyfeleket. Egyébként a károsultak annak az országnak a bíróságához fordulhatnak csupán, ahonnan a terméket rendelték.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?