1 °C Budapest

Így hamisítják a forintot az igazi profik - fotók

Pénzcentrum
2012. szeptember 24. 14:33

Lezárult a nyomozás az utóbbi évek egyik legnagyobb pénzhamisítási ügyében. A bűnözők nem csak forintot, hanem okiratokat is hamisítottak: a felhasználókat is meggyanúsították.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Pénz és Bankkártyahamisítás Elleni Osztálya nyomozást folytatott bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az ügy három magyar állampolgárságú gyanúsítottját két évvel ezelőtt fogták el a nyomozók Budapest területén. Mind elfogásukkor, mind a náluk megtartott házkutatásoknál pénzhamisítást, illetve okirat-hamisítást alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a hamis bankjegyeket az egyik gyanúsított vidéki házában nyomdatechnikai úton állították elő, ahol a rendőrök megtalálták és lefoglalták a hamisításhoz használt eszközöket, nyomdai gépeket, és a gyártáshoz előkészített A4-es papírlapokat, amelyek már tartalmazták a 10.000 Ft-os bankjegy vízjel és biztonsági szál imitációját is.

A vizsgálat szerint a gyanúsítottak 2009. év vége óta állítottak elő, illetve hoztak forgalomba hamis 10.000 Ft-os bankjegyeket, amelyekből a Magyar Nemzeti Bank több, mint 36 millió forint értékben vont ki a forgalomból.

Fotó: police.hu


A gyanúsítottak által előállított bankjegyek, amelyek az ország egész területén nagy számban forgalomba kerültek, az utóbbi időszak egyik legjobb Forintbankjegy-hamisítványának tekinthetők, és a biztonsági elemek jó minőségű imitációjának köszönhetően az állampolgárok megtévesztésére határozottan alkalmasak voltak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: police.hu


Az elkövetők a pénzhamisítás mellett több rendbeli közokirat-hamisítást is elkövettek oly módon, hogy hamis nyelvvizsga bizonyítványokat, érettségi bizonyítványokat, valamint diplomákat készítettek. A büntetőeljárás keretében a nyomozó hatóság a készítők mellett a hamis közokiratokat felhasználó személyeket is eljárás alá vonta, akiket felhasználással elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított meg.

Fotó: police.hu

A nyomozás a napokban zárult, a rendőrség megküldte az eljárás iratait vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Ügyészség részére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?