1 °C Budapest

Így hamisítják a forintot az igazi profik - fotók

Pénzcentrum
2012. szeptember 24. 14:33

Lezárult a nyomozás az utóbbi évek egyik legnagyobb pénzhamisítási ügyében. A bűnözők nem csak forintot, hanem okiratokat is hamisítottak: a felhasználókat is meggyanúsították.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Pénz és Bankkártyahamisítás Elleni Osztálya nyomozást folytatott bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az ügy három magyar állampolgárságú gyanúsítottját két évvel ezelőtt fogták el a nyomozók Budapest területén. Mind elfogásukkor, mind a náluk megtartott házkutatásoknál pénzhamisítást, illetve okirat-hamisítást alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a hamis bankjegyeket az egyik gyanúsított vidéki házában nyomdatechnikai úton állították elő, ahol a rendőrök megtalálták és lefoglalták a hamisításhoz használt eszközöket, nyomdai gépeket, és a gyártáshoz előkészített A4-es papírlapokat, amelyek már tartalmazták a 10.000 Ft-os bankjegy vízjel és biztonsági szál imitációját is.

A vizsgálat szerint a gyanúsítottak 2009. év vége óta állítottak elő, illetve hoztak forgalomba hamis 10.000 Ft-os bankjegyeket, amelyekből a Magyar Nemzeti Bank több, mint 36 millió forint értékben vont ki a forgalomból.

Fotó: police.hu


A gyanúsítottak által előállított bankjegyek, amelyek az ország egész területén nagy számban forgalomba kerültek, az utóbbi időszak egyik legjobb Forintbankjegy-hamisítványának tekinthetők, és a biztonsági elemek jó minőségű imitációjának köszönhetően az állampolgárok megtévesztésére határozottan alkalmasak voltak.

Fotó: police.hu


Az elkövetők a pénzhamisítás mellett több rendbeli közokirat-hamisítást is elkövettek oly módon, hogy hamis nyelvvizsga bizonyítványokat, érettségi bizonyítványokat, valamint diplomákat készítettek. A büntetőeljárás keretében a nyomozó hatóság a készítők mellett a hamis közokiratokat felhasználó személyeket is eljárás alá vonta, akiket felhasználással elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított meg.

Fotó: police.hu

A nyomozás a napokban zárult, a rendőrség megküldte az eljárás iratait vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Ügyészség részére.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 28. 21:06
Ugyanazokért a valótlanságékért kényszerült bocsánatot kérni ma a Telex és a 444 is az igazságügyi m...
iO Charts  |  2022. november 28. 18:00
Az elmúlt pár hónapban elég sok olyan esemény történt, ami felforgatta a világpiacot. Tombol az infl...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?