Itt az "Új iPad": gyorsabb és okosabb, mégsem tökéletes

Pénzcentrum2012. március 8. 09:31

Gyorsabb és okosabb táblaszámítógépet mutatott be az Apple, amivel biztosíthatja vezető pozícióját. Az "Új iPad" az úgynevezett 4G-s mobilhálózatokat tudja használni, és felbontása négyszer jobb, mint a korábbi modellé. Mindezzel az internetes tévénézés kedvelt eszközévé is válhat.

Aki eddig büszkén villogott az utcán, vonaton, vagy kávézókban drága iPad2-esével, az hirtelen visszakerült a kőkorszakba - utalt a Businessweek arra, hogy mekkora előrelépést hoz magával az Apple új táblagépe, az "Új iPad", amelyet este mutattak be Kaliforniában.

Tim Cook, az Apple új vezérigazgatója többször is említette a személyi számítógép utáni világot - azaz, amikor már nem az asztali gépek határozzák meg a piacot, és mindez a hordozható gépeknek és így az Apple-nek kedvez. A cég sokat tett azért, hogy továbbra is piacvezető és úttörő maradjon. Az új iPad felbontása négyszer jobb, mint a korábbi eszközé és képernyője olyan szuper éles, hogy emberi szemmel nem lehet látni a pixeleket.

A kütyüt nagyobb felbontású kamerákkal szerelték fel, és a korábbi szoftverek új változatait fejlesztették ki hozzá - megint csak azért, hogy kesztyűt dobjanak a konkurenciának, és upgradre kényszerítsék azokat az Apple-hívőket, akik ezt megengedhetik maguknak.

Az új gépen ugyanis a korábbinál is könnyebb képeket, videót és hangot szerkeszteni, így a korábbi szórakoztató eszközből kreatív eszközzé próbálják tenni. A 4G technológiának köszönhetően sokkal gyorsabban tud kommunikálni.

A szakma azonban nem lelkendezett túlzottan, a CNET technológiai portál például, sorra vette, mi maradt ki, vagy nem változott. A fantáziadúsan Új iPad-re keresztelt eszköz szinte ugyanúgy néz ki, mint az elődje, és ugyanolyan nehéz is. Kimaradt belőle a várt A6-os processzor, ehelyett egy A5X hajtja. Azok is csalódnak, akik nagyobb kapacitású táblagépre vágytak, a 128 Gigabájtos változat tovább várat magára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem tették fel a gépre Sirit, az iPhone 4S-ből ismert virtuális titkárnőt sem, bár sokan számítottak rá. Az Apple egyelőre félszívvel játszik - jegyezte meg egy elemző, aki szerint még várat magára az, hogy elmosódjon a határ a tévé és az internet között.

 

Címkék: