Árvadászat indul: melyik drogéria a legolcsóbb?

Pénzcentrum2010. február 10. 04:52

Bár a családok többsége a havi nagybevásárlás során, diszkontokban, hiper-, illetve szupermarketekben szerzi be a higiéniai termékeket, ha véletlenül elfogy a fogkrém, a tusfürdő, vagy a vécépapír, a könnyebben elérhető drogériák kínálata is kapóra jön. Lássuk, melyikbe érdemes ilyenkor betérni!

Hogy a kérdést megválaszolhassuk, elhatároztuk, hogy rendszeresített körképet indítunk a drogériák kínálatáról, méghozzá egy rögtönzött árukosár egyes termékeinek összehasonlítása formájában. Terveink szerint mindezt havonta megismételjük majd.

A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítjuk össze, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. A drogériákban kapható kozmetikai, háztartási vegyi áru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a fenti üzletek piaci részesedése, - derül ki egy tavalyi Nielsen felmérésből - azonban mosogatószerek, mosóporok, öblítők, papír zsebkendők, vécépapírok esetében átlagon aluli.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, olyan értelemben, hogy adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy-egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek - mosószer, mosogatószer - kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebb csomagokat választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

De lássuk a számokat!

Ahogy az a táblázatból is látszik, az aranyérmet a drogériák versenyében a Rossmann nyerte, a kosár összértékét tekintve. A tizenöt termék közül kilencet ugyanis itt érdemes megvenni - igaz néhány esetben megegyeznek az árak a másik két üzletben találhatóval.

A dőlt betűvel szedett számok a táblázatban az akciós árakat jelölik. E tekintetben is a Rossmann viszi a prímet, hiszen 10 terméket is akciósan árul, ezek közül néhány tartósan alacsony árat jelent.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az egyes termékeken belül a legnagyobb árkülönbséget a vécépapírnál találjuk, hiszen több mint kétszeres az eltérés, de dezodoron, borotvahabon, testápolón és pelenkán is több, mint 20 százalékot spórolhatunk, ha a megfelelő drogériában vásárolunk.

Ha valaki pedig venné a fáradtságot, és minden terméket a megfelelő helyen szerezné be, a Rossmann kosarához képest is további 500 forintot spórolhatna a termékkosáron. Persze ekkora összegért nem valószinű, hogy bárki hajlandó lenne mindhárom üzletet felkeresni.

 

Címkék:
aruhazi,