Tesco belső felmérés: ettől a kérdéstől mindenki kiakadt

Pénzcentrum2010. január 27. 03:55

A kereskedelmi óriás évente belső felmérést végez, melynek segítségével egyrészt felmérik a dolgozói igényeket, továbbá megpróbálnak minél többet megtudni a dolgozóikról a munkakörülmények javítása érdekében. Az anyaországban végzett legutóbbi vizsgálat egyik kérdése azonban kiverte a biztosítékot a válaszadóknál, mivel a munkáltató a dolgozók nemi identitását firtatta.

Az egyik munkavállalót nem hagyta annyiban a történteket és egy internetes fórumon közzétette és kommentálta is a kényes kérdést. "Rendkívül tolakodónak tartom egy munkáltató részéről, hogy a dolgozói nemi identitását feszegeti, ugyanis véleményem szerint ez mindenkinek a magánügye. Kollégáimmal együtt úgy gondoljuk, hogy ehhez igazán semmi köze a Tescónak."

A dolgozók szerint nagy kérdés, hogy egy áruházlánc vajon milyen következtetést tud levonni, vagy milyen üzleti döntést tud hozni akkor, ha kideríti, hogy az alkalmazottai milyen arányban vonzódnak a saját nemükhöz, illetve az ellenkező nemhez.

Napi vezető hírek:
Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? Tálcán kínálunk 1,68 millió ügyfelet
Bukik az Aldi?! Túl kemény a verseny


A felmérésben korábban is szerepeltek személyes kérdések, de ezek többsége a dolgozók korára, nemére, etnikai hovatartozására, vagy vallására vonatkoztak. Megkérdezni egy beosztottól, hogy ferde hajlamú-e, meglehetősen ritka és szokatlan gyakorlat.

A Tesco úgy kommentálta az esetet, hogy felelős és megbízható munkaadóként fontosnak tartják a belső felmérést, mivel ennek eredménye segít a munkakörülmények javítását megcélzó döntések meghozatalát. A szigetországban nagy létszámú és rendkívül változatos a Tesco alkalmazottak összetétele, a kérdésekre adott válaszok alapján jobban megismerhetik a dolgozói igényeket. A cég képviselője hozzátette, hogy a kérdőív kitöltése teljesen anonim módon és önkéntes alapon történt, senkiről nem derül ki, hogy milyen választ adott a zavarba ejtő kérdésre. A munkavállalók úgy is dönthettek, hogy nem töltik ki az ívet, vagy csak arra a kérdésre válaszolnak, amelyikre szeretnének.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pénzcentrum hírfolyam!

Címkék:
etnikai hovatartozás,