Laptopot karácsonyra? Itt a megbízhatósági lista!

Pénzcentrum2009. november 18. 11:02

Egy friss felmérés szerint az Asus és a Toshiba által gyártott laptopoknál mutatkozik a legritkábban üzemzavar. A felmérés a Square Trade, a világ legnagyobb garanciális ügyintézéssel foglalkozó vállalatának adatain alapszik.

A Square Trade a világ legnagyobb garanciális ügyintézéssel foglalkozó vállalata, rendszeresen tesz közzé adatokat különböző műszaki cikkek élettartamairól, meghibásodási adatairól. Most a laptopokra és kisebb társaikra, a netbookokra fókuszáltak.

Az adatok szerint a hordozható számítógépek 31 százalékánál tapasztalható meghibásodás az első 3 évben, a hibák 20,4 százaléka hardverproblémából adódik.

 


A lista legjobbjai az Asus és a Toshiba által gyártott készülékek lettek: ezeknél a laptopoknál a legkisebb az esélye, hogy 3 éven belül hardverhibájuk legyen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A netbookokról igazán siralmas képet fest a felmérés: az olcsóbb, kisebb méretű hordozható gépeknél 20 százalékkal nagyobb esélye van a meghibásodásnak, mint a laptopoknál.

Címkék:
toshiba,