A vegetáriánusok menthetik meg a földet!

Pénzcentrum2009. október 28. 16:58

Kutatók azt állítják, hogy a globális felmelegedés leküzdéséhez le kell, hogy mondjuk a húsfogyasztásról, az állatok által kibocsátott metángáz ugyanis nagyságrendekkel károsabb, mint a széndioxid.

Lord Stern klímakutató, a London School of Economics professzora szerint, aki 2006-ban tette közzé a klímaváltozás hatásait vizsgáló Stern-jelentést, a húsfogyasztás nem csak hogy vízpazarlással jár, de az üvegházhatást is erősíti, így a legjobb, amit tehetünk, ha lemondunk róla. A tehenek és disznók által kibocsátott metángáz ugyanis 23-szor erősebb üvegházhatású gáznak számít, mint a széndioxid. Az ENSZ adatai szerint a húsgyártás 18 százalékkal járul hozzá a teljes kibocsátáshoz, figyelembe véve az ezzel járó erdőirtások, az állattartás és az etetésükhöz szükséges növénytermesztés káros hatását is.

Stern szerint a decemberi koppenhágai klíma-konferencia akkor lenne sikeres, ha a húsok és egyéb, üvegházhatású gázkibocsátással járó élelmiszerek jelentős drágulását eredményezné.

Pénzben kifejezve egyedül a brit adófizetőknek évente körülbelül 3 milliárd fontot kellene 2015-ig a szegény országok kisegítésére fordítaniuk, hogy a klímaváltozás elkerülhetetlen következményeivel megbirkózzanak.

Stern szerint az embereknek fogalmuk sincs, hogy milyen súlyos a probléma, márpedig az egyes emberek attitűdjének megváltozása nélkül nem fog változni semmi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A dán fővárosban december 7-18 között megrendezésre kerülő ENSZ-konferencián 192 ország több mint 20 ezer delegáltja vesz részt. Céljuk, hogy országok elkötelezzék magukat az üvegházhatású gázok csökkentése mellett, és ezzel elkerüljék, hogy a globális átlaghőmérséklet két Celsius foknál nagyobb emelkedését.

Címkék:
erdőirtás,