7 °C Budapest

Meglepő! A fagyasztott zöldségek lepipálják a frisseket

2009. szeptember 13. 12:02

Közeledik a tél, véget ér a zöldség-gyümölcs igazi szezonja. Sokat spórolhatunk, és új kutatások szerint egészségesebben is étkezhetünk a téli hónapokban, ha nem a "friss" import gyümölcsöket választjuk bevásárlás során, hanem a fagyasztópulthoz vesszük az irányt.

Egy gyermekek tápanyag szükségletét, és ebédelési lehetőségeit vizsgáló kutatás arra a következtetésre jutott, hogy akár egészségesebbek is lehetnek a fagyasztott termékek a friss ételeknél. A Sheffield Hallam egyetem kutatói arra hivatkoznak, hogy a friss ételek minősége romlik, és értékes tápanyagokat veszíthetnek az alatt az idő alatt, amíg a boltok polcairól az iskolákba kerülnek. Ezzel szemben a fagyasztott alapanyagok lényegében megőrzik a termeléskori minőségüket a szállítás alatt.

A mirelit termékek további előnyös tulajdonsága, hogy kevesebb és koncentráltabban jelentkező hulladékot eredményeznek (gondoljunk csak az otthoni zöldségpucolásra). A takarékossági szempontokat nézve pedig az is mellettük szól, hogy az év egy jelentős részében olcsóbbak, és egész évben elérhetők az üzletekben.

A mélyhűtőipari cégek üdvözölték az eredményeket. Kiemelték, már régebb óta állítják, hogy a termékeik felveszik a versenyt a friss készítményekkel szemben. Véleményük szerint az iskolák akkor járnak el a leghelyesebben, hogyha a diákok élelmezéséhez vegyesen használnak fel fagyasztott és friss alapanyagokat.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem