4 °C Budapest

Meglepő! A fagyasztott zöldségek lepipálják a frisseket

2009. szeptember 13. 12:02

Közeledik a tél, véget ér a zöldség-gyümölcs igazi szezonja. Sokat spórolhatunk, és új kutatások szerint egészségesebben is étkezhetünk a téli hónapokban, ha nem a "friss" import gyümölcsöket választjuk bevásárlás során, hanem a fagyasztópulthoz vesszük az irányt.

Egy gyermekek tápanyag szükségletét, és ebédelési lehetőségeit vizsgáló kutatás arra a következtetésre jutott, hogy akár egészségesebbek is lehetnek a fagyasztott termékek a friss ételeknél. A Sheffield Hallam egyetem kutatói arra hivatkoznak, hogy a friss ételek minősége romlik, és értékes tápanyagokat veszíthetnek az alatt az idő alatt, amíg a boltok polcairól az iskolákba kerülnek. Ezzel szemben a fagyasztott alapanyagok lényegében megőrzik a termeléskori minőségüket a szállítás alatt.

A mirelit termékek további előnyös tulajdonsága, hogy kevesebb és koncentráltabban jelentkező hulladékot eredményeznek (gondoljunk csak az otthoni zöldségpucolásra). A takarékossági szempontokat nézve pedig az is mellettük szól, hogy az év egy jelentős részében olcsóbbak, és egész évben elérhetők az üzletekben.

A mélyhűtőipari cégek üdvözölték az eredményeket. Kiemelték, már régebb óta állítják, hogy a termékeik felveszik a versenyt a friss készítményekkel szemben. Véleményük szerint az iskolák akkor járnak el a leghelyesebben, hogyha a diákok élelmezéséhez vegyesen használnak fel fagyasztott és friss alapanyagokat.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?