A nagyfenekű nőkre borús napok várnak

2009. június 24. 11:32

A statisztikák szerint az átlagos amerikai nő 162 centiméter magas, 73,5 kiló, mindehhez pedig 14-es ruhákat hord, ami az európai 44-esnek felel meg. A valóság azonban mást mutat: a nők 68 százaléka ugyanis kifejezetten túlsúlyos, így megdöbbenve észlelheti majd, hogy a válság hatására a boltokból egyre-másra tűnnek el a nagyméretű ruhadarabok.

Csendben, halkan elkezdték kivonni a piacról a nagyméretű ruhatermékeket Amerikában. Olyan nagy amerikai áruházak, mint az Ann Taylor vagy a Bloomingdales az új kollekcióikat már csak legfeljebb 12-14-es méretig gyártják (42-44 Európában), mások a téli bevásárlószezon megkezdéséig már nem töltik fel készleteiket nagyméretű ruhadarabokkal.

Korábban: Szexi fehérneműk: jobban kellenek, mint valaha!

A gazdasági megfontolás a lépés mögött, hogy a nagyobb ruhadarabok több anyag felhasználását igénylik, ráadásul minél több méretben gyártanak egy ruhát, annál több modellt kell alkalmazni a fazon kialakításakor. Más ruhagyártók a fogyasztókra igyekeznek terhelni a nagyobb ruhák költségeit, ez azonban szokás szerint felháborodott hörgést váltott ki a női vásárlók köréből.

Korábban: Botrány! Melltartóháború tört ki a Marks & Spencernél

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ami lehet, hogy rövid időn belül meghátrálásra készteti a gyártókat. Amerikában ugyanis bárkit bármiért beperelhetnek, márpedig a legfrissebb ötletek szerint az áruházak árképzési gyakorlata nem csak a méretek miatt diszkriminatív, de faji szempontból is. A fekete nők egy része ugyanis felépítésénél fogva is szélesebb 14-16-os csípővel rendelkezik, még akkor is, ha a derekára elég lenne a 10-es nadrág.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem