17 °C Budapest

A nagyfenekű nőkre borús napok várnak

2009. június 24. 11:32

A statisztikák szerint az átlagos amerikai nő 162 centiméter magas, 73,5 kiló, mindehhez pedig 14-es ruhákat hord, ami az európai 44-esnek felel meg. A valóság azonban mást mutat: a nők 68 százaléka ugyanis kifejezetten túlsúlyos, így megdöbbenve észlelheti majd, hogy a válság hatására a boltokból egyre-másra tűnnek el a nagyméretű ruhadarabok.

Csendben, halkan elkezdték kivonni a piacról a nagyméretű ruhatermékeket Amerikában. Olyan nagy amerikai áruházak, mint az Ann Taylor vagy a Bloomingdales az új kollekcióikat már csak legfeljebb 12-14-es méretig gyártják (42-44 Európában), mások a téli bevásárlószezon megkezdéséig már nem töltik fel készleteiket nagyméretű ruhadarabokkal.

Korábban: Szexi fehérneműk: jobban kellenek, mint valaha!

A gazdasági megfontolás a lépés mögött, hogy a nagyobb ruhadarabok több anyag felhasználását igénylik, ráadásul minél több méretben gyártanak egy ruhát, annál több modellt kell alkalmazni a fazon kialakításakor. Más ruhagyártók a fogyasztókra igyekeznek terhelni a nagyobb ruhák költségeit, ez azonban szokás szerint felháborodott hörgést váltott ki a női vásárlók köréből.

Korábban: Botrány! Melltartóháború tört ki a Marks & Spencernél

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ami lehet, hogy rövid időn belül meghátrálásra készteti a gyártókat. Amerikában ugyanis bárkit bármiért beperelhetnek, márpedig a legfrissebb ötletek szerint az áruházak árképzési gyakorlata nem csak a méretek miatt diszkriminatív, de faji szempontból is. A fekete nők egy része ugyanis felépítésénél fogva is szélesebb 14-16-os csípővel rendelkezik, még akkor is, ha a derekára elég lenne a 10-es nadrág.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?