A nagyfenekű nőkre borús napok várnak

2009. június 24. 11:32

A statisztikák szerint az átlagos amerikai nő 162 centiméter magas, 73,5 kiló, mindehhez pedig 14-es ruhákat hord, ami az európai 44-esnek felel meg. A valóság azonban mást mutat: a nők 68 százaléka ugyanis kifejezetten túlsúlyos, így megdöbbenve észlelheti majd, hogy a válság hatására a boltokból egyre-másra tűnnek el a nagyméretű ruhadarabok.

Csendben, halkan elkezdték kivonni a piacról a nagyméretű ruhatermékeket Amerikában. Olyan nagy amerikai áruházak, mint az Ann Taylor vagy a Bloomingdales az új kollekcióikat már csak legfeljebb 12-14-es méretig gyártják (42-44 Európában), mások a téli bevásárlószezon megkezdéséig már nem töltik fel készleteiket nagyméretű ruhadarabokkal.

Korábban: Szexi fehérneműk: jobban kellenek, mint valaha!

A gazdasági megfontolás a lépés mögött, hogy a nagyobb ruhadarabok több anyag felhasználását igénylik, ráadásul minél több méretben gyártanak egy ruhát, annál több modellt kell alkalmazni a fazon kialakításakor. Más ruhagyártók a fogyasztókra igyekeznek terhelni a nagyobb ruhák költségeit, ez azonban szokás szerint felháborodott hörgést váltott ki a női vásárlók köréből.

Korábban: Botrány! Melltartóháború tört ki a Marks & Spencernél

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ami lehet, hogy rövid időn belül meghátrálásra készteti a gyártókat. Amerikában ugyanis bárkit bármiért beperelhetnek, márpedig a legfrissebb ötletek szerint az áruházak árképzési gyakorlata nem csak a méretek miatt diszkriminatív, de faji szempontból is. A fekete nők egy része ugyanis felépítésénél fogva is szélesebb 14-16-os csípővel rendelkezik, még akkor is, ha a derekára elég lenne a 10-es nadrág.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?