22 °C Budapest

Kitört a botrány: nem lehet tudni, mi van a palackban!

Pénzcentrum
2008. június 16. 05:40

Hatalmas botrányba keveredett Toszkána, és tulajdonképpen Olaszország - legalábbis eddig - legtekintélyesebb borászata. A gyanú szerint ugyanis nem azt tették a palackba, mint amit a szabályok szerint kellett volna...

Az olasz pénzügyőrség gyanúja szerint a nemrégiben piacra dobott 2003-as szüretelésű Sangiovese az engedélyezett szőlőfajtákon kívül mást is tartalmaz-e. A botrány egyébként még a Castello Banfi borászattal kezdődött, ugyanis a hatóságok 600 ezer palack 2003-as Brunello bort foglaltak le.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen bajba kevert borászat, vizsgálják az Argianot, az Antorinit és a Frescobaldit, sőt, több szőlészetet karantén alá is vettek. Egyelőre még senkit nem büntettek meg, azonban annyi bizonyos, az Argiano a 2003-as Brunelloját már egy alsóbb kategóriába sorolta...

Egyelőre leállították a 2003-as Brunellok exportját, azonban annyi bizonyos, hogy már több palack is Alberta, illetve Kanada polcain áll. Azonban a pincészetek számára mindez egyáltalán nem előnyös, hiszen még ha tisztázódik is a helyzet, a hírnevet helyreállítani nehéz feladat lesz.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?