19 °C Budapest

A DVD-háború győztese - csak 18 éven felülieknek!

Pénzcentrum
2007. január 22. 13:00

A legfrissebb hírek szerint könnyen lehet, hogy a felnőtt tartalmak dönthetik el a régóta húzódó DVD-formátum háborút, a Sony ugyanis vonakodik attól, hogy erotikus tartalommal töltse meg Blue-ray lemezeit, melynek fényében versenyelőnyre tehet szert a HD DVD formátum.

A mostani történet kapcsán érdemes felidézni a VHS és a Betamax standardok korábbi összecsapását, melyben a Sony szintén nem akart felnőtt tartalmat a Betamaxra, így a nagyközönség körében a VHS lett a meghatározó. (A JVC standardjának győzelméhez emellett hozzájárult persze az olcsóbb licencdíj is.)

A Sony persze nem vesztette el a videó-háborút, a Betamax ugyanis a professzionális felhasználók körében elterjedtebb lett, a távol-keleti óriásnak így rengeteg pénzt hozott.

A legújabb felvonás érdekessége, hogy a Blue-ray Disc Association alelnökének álláspontja szerint nem zárkóznak el a pornográf tartalomtól, a Sony azonban úgy tűnik, mégsem szeretne ilyen filmeket látni lemezein.

Mindent összevetve a közeljövőben eldőlhet, lesz-e jelentősége ennek az eseménynek, a szabványok harca azonban minden bizonnyal csak évek múltán fejeződhet be.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?