16 °C Budapest

A DVD-háború győztese - csak 18 éven felülieknek!

Pénzcentrum
2007. január 22. 13:00

A legfrissebb hírek szerint könnyen lehet, hogy a felnőtt tartalmak dönthetik el a régóta húzódó DVD-formátum háborút, a Sony ugyanis vonakodik attól, hogy erotikus tartalommal töltse meg Blue-ray lemezeit, melynek fényében versenyelőnyre tehet szert a HD DVD formátum.

A mostani történet kapcsán érdemes felidézni a VHS és a Betamax standardok korábbi összecsapását, melyben a Sony szintén nem akart felnőtt tartalmat a Betamaxra, így a nagyközönség körében a VHS lett a meghatározó. (A JVC standardjának győzelméhez emellett hozzájárult persze az olcsóbb licencdíj is.)

A Sony persze nem vesztette el a videó-háborút, a Betamax ugyanis a professzionális felhasználók körében elterjedtebb lett, a távol-keleti óriásnak így rengeteg pénzt hozott.

A legújabb felvonás érdekessége, hogy a Blue-ray Disc Association alelnökének álláspontja szerint nem zárkóznak el a pornográf tartalomtól, a Sony azonban úgy tűnik, mégsem szeretne ilyen filmeket látni lemezein.

Mindent összevetve a közeljövőben eldőlhet, lesz-e jelentősége ennek az eseménynek, a szabványok harca azonban minden bizonnyal csak évek múltán fejeződhet be.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?