Razzia a húsüzemben - bizarr rendőrségi fogás

Pénzcentrum
2007. január 12. 05:30

1300 illegális bevándorlót tartóztatott le a rendőrség, amikor a szövetségi ügynökök december 12-én rajtaütöttek a Swift Csoporthoz tartozó hat húsipari feldolgozó üzemen. A letartóztatottak többségét azóta már szabadlábra helyezték, ám 53 munkás továbbra is bűntető jogi eljárás alatt áll.

A tengerentúliak egyre növekvő félelme a személyi adatokkal és főként a társadalombiztosítási számmal való visszaéléstől az eset tükrében beigazolódni a látszik. A jelenleg is letartóztatásban lévő alkalmazottak ugyanis mindannyian egy amerikai állampolgár személyi adatait felhasználva jutottak munkához, és tartózkodtak huzamosabb ideig az Egyesült Államokban.

A személyiség tolvajlás a tengerentúlon 5 évi börtönbüntetéssel és nem kevesebb mint 250 ezer is dollárnyi bírsággal büntethető. A szerencsétlenül járt 53 fogdában lévő személy többsége guatemalai, szinte mindannyian követtek el egyéb bűncselekményt is a személyi adatok eltulajdonításán kívül is, így kirendelt ügyvédjük szerint akár 10 évnyi börtönbüntetéssel is sújthatja őket a bíróság.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?