-2 °C Budapest

Kik állnak a WIW sikere mögött? Nem titok többé!

Pénzcentrum
2007. január 9. 13:00

Világszerte egyre elterjedtebbek a közösségi site-ok, melyek egyre több aggályt vetnek fel. Egy dolog elvitathatatlan: ezen oldalak sikere mögött a legtöbb esetben a lelkes tizenévesek tömegei állnak, akik napról-napra rengeteget klikkelnek az oldalakon, sokat időzve ott, ezáltal felértékelve a hirdetési helyeket és felbecsülhetetlen értékű adatbázist generálva.

A Pew Internet & American Life Project kutatása szerint a tizenévesek több mint fele használja az Egyesült Államokban a WIW-hez hasonló közösségi oldalakat. A megkérdezett 12-17 évesek 55%-a böngészi rendszeresen ezeket a site-okat, közülük azonban 66% azt állítja, nem ad meg magáról semmilyen személyes információt az ismeretlenek számára.

Mint ismeretes, a nagyobb bűnözői csoportok is előszeretettel használják az adatbázisokat, így a szülők mára akár szoftveres úton is igyekeznek kontrollálni gyerekeik világhálós aktivitását.

A kutatás keretében 935, 12 és 17 év közötti fiatalt kérdeztek meg 2006 októberében és novemberében. Az adatok esetében +/- 3 százalékpontos hibahatárral kell számolni. Az eredmények szerint a szóban forgó site-ok legaktívabb tagjai a 15-17 éves lányok, akik elsősorban meglévő kapcsolataik erősítésére használják a közösségi oldalakat. A fiúk főleg flörtölni szeretnek és nem zárkóznak el az új barátok szerzése elől sem.

A megkérdezettek 48%-a napi rendszerességgel látogat el egy közösségi oldalra, 22% pedig naponta többször is visszatér. Az üzemeltetők sikere mögött tehát kétségkívül a rendkívül lelkes tizenévesek állnak, akik aktivitásukkal hihetetlenül attraktívvá teszik az oldalakat a hirdetők számára.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19