7 °C Budapest

Átverős akció a Tescóban! Virággal kérnek bocsánatot?

Pénzcentrum
2007. január 4. 05:30

Megszokhattuk már, hogy nem mindig akciós, amire rá van írva a varázsszó, arra azonban ritkán akad példa, hogy egy hipermarket letagadja, hogy egyáltalán kint volt az akciós hirdetés, miután többen panaszkodtak, hogy átverték őket. A Tesco ezt is meglépte, aztán persze kénytelen volt visszavonulót fújni a brit óriás egyik szigetországi egysége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ünnepek előtti akciós édességek között Nagy-Britanniában feltűnt egy puding is, mely a hirdetés szerint 20%-kal volt leárazva, ám a vásárlók tapasztalati szerint a kasszánál a teljes árat meg kellett fizetni.

Napokkal az eset után a Tesco illetékesei a reklamálóknak azt is letagadták, hogy valaha volt ilyen akció, a kérdéses időben állítólag kint lévő hirdetőtábláról pedig nem akartak tudni. A vásárlók ekkor arra kérték az üzletvezetőt, hogy nézzék vissza a biztonsági kamera felvételeit, annak ugyanis bizonyítania kell igazukat.

A vezetés azzal védekezett, hogy a kérdéses kamera nem mindig rögzíti a "látottakat", így nincs mit visszanézni. Az eset azután fajult el ennyire, miután a Tesco az írásos kifogásokra válaszul - szintén írásban - értesítette a panaszkodókat, hogy valószínűleg hallucináltak az ünnepek előtt.

Érdekes, hogy miután a kisstílű esetből médiabotrány lett, az áruházlánc képviselője elismerte a hibát, bocsánatot kért, majd virágot és csokoládét küldött a korábban megsértett vásárlóknak...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06