22 °C Budapest

4-es metró: a játszma elkezdődött

Pénzcentrum
2007. január 4. 10:00

Meghívásos közbeszerzési eljárást hirdetett a 4-es metró első tíz állomásának belső beépítésére a BKV Zrt - írja a Napi Gazdaság.

A megbízás tervezett értéke mintegy 20 milliárd forint. A nyertes feladata lesz a belső terek megépítése, az utasforgalmi és üzemi területek kialakítása és burkolása, több mint hatvan mozgólépcső, szellőzőliftek, vészkijáratok, reklámhordozók, információs pultok, bútorok beszerelése, a szellőztetés, a klimatizálás, a vízellátás és a szennyvízelvezetés megoldása, a beléptető, az utastájékoztató és akusztikus rendszerek kiépítése, valamint a felszíni rendezés, a térburkolat és a zöldfelület kiépítése.

A munkák június elején indulnának és 2009 végéig fejeződnének be. A kétszakaszos közbeszerzési eljárásra február 12-ig lehet jelentkezni. Azok a cégek indulhatnak egyedül vagy közösen, amelyek az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább 20 milliárd forintos, magasépítési tevékenységből származó átlagos nettó éves árbevételt értek el, rendelkeznek 5 milliárd forint értékű, nemzetközileg elismert pénzintézet által kiadott bankhitel-szándéknyilatkozattal, valamint megfelelő szakmai referenciákkal. A legnagyobb súllyal az árat veszik figyelembe az értékeléskor.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?