Rendezi sorait az APEH - Megérzik a vezetők

Pénzcentrum
2006. december 21. 10:00

Alig másfél hete maradt az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), hogy levezényelje az illetékhivatalok beolvasztását és a regionális működésre való átállást - írja a Napi Gazdaság.

Az adóhivatali illetékesek szerint az új struktúra nyomán egységesebbé válhat a jogalkalmazás, az adózók bárhol elintézhetik ügyeiket a régión belül: nem csak egy bizonyos kirendeltségen kérhetnek ki például adóigazolást. A változást létszámuk apadásán megérzik majd az adóhivatali vezetők is. Az illetékhivatalok integrálása viszont nem megy egykönnyen, jövőre még nem tudnak egységes eljárásrend szerint működni.

Az APEH reményei szerint az adózók nem éreznek meg semmit a szervezet regionális átszervezéséből, ami elsősorban a vezetői szinteket érinti. Januártól az adóhivatal hét regionális és egy központi igazgatósággal üzemel.

A jelenlegi három fővárosi és a Pest megyei igazgatóság összevonásával megalakul a közép-magyarországi régió igazgatósága, míg a vidéki régióigazgatóságok három-három megyei szervezet egyesülésével jönnek létre. Ezenkívül feláll egy nyolcadik, központi igazgatóság is, ide kerül az országos nyomozati jogkörrel felruházott elit csoport, a legnagyobb adózókkal foglalkozó igazgatóság, valamint a külföldi és a kizárólagos illetékességű adózókkal (fegyveres testületek) foglalkozó részleg.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?