Rendezi sorait az APEH - Megérzik a vezetők

Pénzcentrum
2006. december 21. 10:00

Alig másfél hete maradt az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), hogy levezényelje az illetékhivatalok beolvasztását és a regionális működésre való átállást - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az adóhivatali illetékesek szerint az új struktúra nyomán egységesebbé válhat a jogalkalmazás, az adózók bárhol elintézhetik ügyeiket a régión belül: nem csak egy bizonyos kirendeltségen kérhetnek ki például adóigazolást. A változást létszámuk apadásán megérzik majd az adóhivatali vezetők is. Az illetékhivatalok integrálása viszont nem megy egykönnyen, jövőre még nem tudnak egységes eljárásrend szerint működni.

Az APEH reményei szerint az adózók nem éreznek meg semmit a szervezet regionális átszervezéséből, ami elsősorban a vezetői szinteket érinti. Januártól az adóhivatal hét regionális és egy központi igazgatósággal üzemel.

A jelenlegi három fővárosi és a Pest megyei igazgatóság összevonásával megalakul a közép-magyarországi régió igazgatósága, míg a vidéki régióigazgatóságok három-három megyei szervezet egyesülésével jönnek létre. Ezenkívül feláll egy nyolcadik, központi igazgatóság is, ide kerül az országos nyomozati jogkörrel felruházott elit csoport, a legnagyobb adózókkal foglalkozó igazgatóság, valamint a külföldi és a kizárólagos illetékességű adózókkal (fegyveres testületek) foglalkozó részleg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?