0 °C Budapest

Tévedtek az elemzők, de nincs még veszve minden...

Pénzcentrum
2006. december 15. 16:00

A nemrégiben napvilágot látott statisztikák szerint a játékkonzolok piacán előfordulhat az az érdekes jelenség, hogy a kishal eszi meg a nagy halat, vagy legalábbis visszaveri annak támadásait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Pénzcentrum.hu is többször beszámolt már arról, hogy az elemzők világméretű vásárlási lázat és a Sonyt várják, mint abszolút nyertest a konzolok tél elején indult versenyében. A Nintendo értékesítési adatai azonban egyelőre megcáfolják a prognózisokat, a Wii-ból ugyanis a november 19-ei megjelenés utáni első nyolc napban 600 000 darabot értékesítettek, ami másfélszer akkora mennyiség, mint amennyit a Sony a megjelenésre kiszállított az Egyesült Államokba.

Az arányokat jól mutatja, hogy az eladásait leginkább az Egyesült Államokban realizáló Microsoft, amely az idény végén 10 millió darab X360 eladásával számol, egész novemberben 511 000 készüléket értékesített.

A felmérést készítő társaság szerint az játékprogramokkal kapcsolatos bevételek rekordmennyiségűre emelkednek az idén, a szegmens forgalma elérheti az 1,7 milliárd dollárt. Ebből várhatóan 804 millió dollár lesz a játékkonzolokra írt programok részesedése, míg a hardver forgalomtól 771 millió dollárnyi bevételt várnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39