Még hat napjuk maradt az EVA-soknak

Pénzcentrum
2006. december 14. 09:45

Mulasztási bírságra számíthatnak azok az evás adózók, akik december 20-ig nem utalják át az adóhivatalnak a teljes ez évi várható adójuk legalább kilencven százalékát - írja a Magyar Hírlap.

Az idén először az evás társaságokra és egyéni vállalkozókra is vonatkozik az úgynevezett adófeltöltési kötelezettség, vagyis december 20-ig legalább a teljes évi adójuk kilencven százalékát be kell fizetniük az adóhivatalnak.

Az adófeltöltési kötelezettség a nem evás társas vállalkozásokra már régóta vonatkozik. Az előző évben ötvenmillió forint árbevételt meghaladó társaságoknak december 20-ig meg kell becsülniük az az évi teljes társasági nyereségadó-fizetési kötelezettségüket, és figyelembe véve az évközi előlegeket legalább a teljes összeg kilencven százalékát át kell utalniuk az adóhivatalnak.

Azok az evások, akik erről megfeledkeznek, mulasztási bírságra számíthatnak. A mulasztási bírság az idejében meg nem fizetett adó húsz százaléka. Vagyis a bírságot az APEH az adóévben már befizetett adóelőleg és az éves adó kilencven százalékának különbözete után számolja fel.

Az eva hatálya alá is december 20-ig lehet bejelentkezni 2007-re az adóhatóságnál, és ugyancsak addig lehet bejelenteni azt is, ha valaki jövőre már nem az eva szabályai szerint kíván adózni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 4. vasárnap
Bulcsú
22. hét
Június 4.
Szentháromság
Június 4.
Pedagógusnap
Június 4.
Az építők napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04