8 °C Budapest

Még hat napjuk maradt az EVA-soknak

Pénzcentrum
2006. december 14. 09:45

Mulasztási bírságra számíthatnak azok az evás adózók, akik december 20-ig nem utalják át az adóhivatalnak a teljes ez évi várható adójuk legalább kilencven százalékát - írja a Magyar Hírlap.

Az idén először az evás társaságokra és egyéni vállalkozókra is vonatkozik az úgynevezett adófeltöltési kötelezettség, vagyis december 20-ig legalább a teljes évi adójuk kilencven százalékát be kell fizetniük az adóhivatalnak.

Az adófeltöltési kötelezettség a nem evás társas vállalkozásokra már régóta vonatkozik. Az előző évben ötvenmillió forint árbevételt meghaladó társaságoknak december 20-ig meg kell becsülniük az az évi teljes társasági nyereségadó-fizetési kötelezettségüket, és figyelembe véve az évközi előlegeket legalább a teljes összeg kilencven százalékát át kell utalniuk az adóhivatalnak.

Azok az evások, akik erről megfeledkeznek, mulasztási bírságra számíthatnak. A mulasztási bírság az idejében meg nem fizetett adó húsz százaléka. Vagyis a bírságot az APEH az adóévben már befizetett adóelőleg és az éves adó kilencven százalékának különbözete után számolja fel.

Az eva hatálya alá is december 20-ig lehet bejelentkezni 2007-re az adóhatóságnál, és ugyancsak addig lehet bejelenteni azt is, ha valaki jövőre már nem az eva szabályai szerint kíván adózni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem