Hogyan keresnek milliárdokat a rendőrök?

Pénzcentrum
2006. december 13. 09:00

Az idén eddig 5,6 milliárd forint bírságot szabott ki a rendőrség. A következő évre elkészülő összesítés várható mérlege hasonló lehet a tavalyihoz, amely kilencmilliárd forint volt.

A gyorshajtás vezeti a szabálytalankodók feketelistáját, de általában elmondható, hogy a közlekedési szabálysértések adják a kivetett bírságok kilencven százalékát. A fennmaradó tízszázaléknyi bírságot a közrend vagy a közbiztonság elleni vétségek miatt szabja ki a rendőrség. Tavaly országosan négyszázezer embert 5,5 milliárd forintra büntetett meg a hatóság. Ennek 43 százalékát fizetik ki időben. Ha ezt nem teszik meg, akkor a dolgozó munkabéréből letiltják az összeget, vagy adóhatósági végrehajtást kezdeményeznek. Közérdekű munkára is át lehet váltani a bírságot napi ötezer forintjával, de ha a szabálytalankodó nem akar dolgozni, akkor elzárással is sújtható - írja a Magyar Nemzet.

Az év felében már kétszázezer személy ellen indult szabálysértési eljárás, amelyben a rendőrség 2,5 milliárd forintnyi bírságot rótt ki.

Az ORFK októberig összesített adatai szerint az idén a rendőrjárőrök 683 ezer közlekedőre összesen 3,2 milliárd forintos helyszíni bírságot vetettek ki. Ez az összeg tavaly ugyanebben az időszakban hárommilliárd forint volt, a megbüntetettek száma pedig 693 ezer.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 1. csütörtök
Tünde
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?