Hogyan keresnek milliárdokat a rendőrök?

Pénzcentrum
2006. december 13. 09:00

Az idén eddig 5,6 milliárd forint bírságot szabott ki a rendőrség. A következő évre elkészülő összesítés várható mérlege hasonló lehet a tavalyihoz, amely kilencmilliárd forint volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyorshajtás vezeti a szabálytalankodók feketelistáját, de általában elmondható, hogy a közlekedési szabálysértések adják a kivetett bírságok kilencven százalékát. A fennmaradó tízszázaléknyi bírságot a közrend vagy a közbiztonság elleni vétségek miatt szabja ki a rendőrség. Tavaly országosan négyszázezer embert 5,5 milliárd forintra büntetett meg a hatóság. Ennek 43 százalékát fizetik ki időben. Ha ezt nem teszik meg, akkor a dolgozó munkabéréből letiltják az összeget, vagy adóhatósági végrehajtást kezdeményeznek. Közérdekű munkára is át lehet váltani a bírságot napi ötezer forintjával, de ha a szabálytalankodó nem akar dolgozni, akkor elzárással is sújtható - írja a Magyar Nemzet.

Az év felében már kétszázezer személy ellen indult szabálysértési eljárás, amelyben a rendőrség 2,5 milliárd forintnyi bírságot rótt ki.

Az ORFK októberig összesített adatai szerint az idén a rendőrjárőrök 683 ezer közlekedőre összesen 3,2 milliárd forintos helyszíni bírságot vetettek ki. Ez az összeg tavaly ugyanebben az időszakban hárommilliárd forint volt, a megbüntetettek száma pedig 693 ezer.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?