12 °C Budapest

Az egyik haldoklik, a másik dübörög - kis Outlet körkép

Pénzcentrum
2006. december 13. 11:00

Amerikai kézbe kerülhet jövőre a törökbálinti GL Outlet. A gondokkal küzdő bevásárlóközponttól néhány kilométerre fekvő Premier Outlet Center azonban dübörög: a közelmúltban újabb 27 bolttal bővült. A következő hazai outlet Baján nyílik - írja a Magyar Hírlap.

A magyar határtól néhány kilométerre fekvő népszerű bevásárlóközpontot az amerikai McArthurGlen irányítja, mégpedig felettébb sikeresen. Jelzi ezt, hogy az első húszezer négyzetméteres épületegyüttest - amelyet tavaly több mint kétmillió látogató keresett fel - újabb 13 ezer négyzetméterrel bővítik a közeljövőben.

Ilyen sikert és az ausztriaihoz hasonló fellendülést várnak a törökbálinti GL Outlet bérlői is, szerintük ugyanis az idén tavasszal lezajlott vezetőváltás nem hozta meg a várt eredményt.

Rendkívül sikeres viszont a Premier Outlet Center. A GL-lel szinte szomszédos, brit tulajdonban lévő héthektáros bevásárlófalu a közelmúltban bővült, s a most átadott 27 üzlettel együtt már 76 márkabolttal várja a kedvezményes árú cikkekre vadászó vásárlókat.

A két Budapest közeli outletközpont után egy év múlva Baján megnyílik a harmadik. Az egykori Borovi bútorgyár területén a magyar tulajdonban lévő MPF cégcsoport három-négy milliárd forintos beruházással épít fel egy húszezer négyzetméteres központot. A kifutó termékeket forgalmazó üzletek mellett szórakoztatólétesítmények, éttermek és kávézók is helyet kapnak majd. A cél az, hogy a három közeli nagyváros - Pécs, Szeged és Szekszárd - mellett a szerbiai vásárlókat is megnyerjék. Az egyelőre név nélküli központ a helyi önkormányzat támogatásával épül, és várhatóan 2007. október végén adják át.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az MPF tervei szerint harminc-negyven üzlettel indulnak, a bérleti díjak pedig a budapesti hatvan százalékát teszik majd ki. A már működő hazai központokkal szemben itt élelmiszerdiszkont és műszaki cikkeket árusító szaküzlet is helyet kap majd.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?