29 °C Budapest

Az egyik haldoklik, a másik dübörög - kis Outlet körkép

Pénzcentrum
2006. december 13. 11:00

Amerikai kézbe kerülhet jövőre a törökbálinti GL Outlet. A gondokkal küzdő bevásárlóközponttól néhány kilométerre fekvő Premier Outlet Center azonban dübörög: a közelmúltban újabb 27 bolttal bővült. A következő hazai outlet Baján nyílik - írja a Magyar Hírlap.

A magyar határtól néhány kilométerre fekvő népszerű bevásárlóközpontot az amerikai McArthurGlen irányítja, mégpedig felettébb sikeresen. Jelzi ezt, hogy az első húszezer négyzetméteres épületegyüttest - amelyet tavaly több mint kétmillió látogató keresett fel - újabb 13 ezer négyzetméterrel bővítik a közeljövőben.

Ilyen sikert és az ausztriaihoz hasonló fellendülést várnak a törökbálinti GL Outlet bérlői is, szerintük ugyanis az idén tavasszal lezajlott vezetőváltás nem hozta meg a várt eredményt.

Rendkívül sikeres viszont a Premier Outlet Center. A GL-lel szinte szomszédos, brit tulajdonban lévő héthektáros bevásárlófalu a közelmúltban bővült, s a most átadott 27 üzlettel együtt már 76 márkabolttal várja a kedvezményes árú cikkekre vadászó vásárlókat.

A két Budapest közeli outletközpont után egy év múlva Baján megnyílik a harmadik. Az egykori Borovi bútorgyár területén a magyar tulajdonban lévő MPF cégcsoport három-négy milliárd forintos beruházással épít fel egy húszezer négyzetméteres központot. A kifutó termékeket forgalmazó üzletek mellett szórakoztatólétesítmények, éttermek és kávézók is helyet kapnak majd. A cél az, hogy a három közeli nagyváros - Pécs, Szeged és Szekszárd - mellett a szerbiai vásárlókat is megnyerjék. Az egyelőre név nélküli központ a helyi önkormányzat támogatásával épül, és várhatóan 2007. október végén adják át.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az MPF tervei szerint harminc-negyven üzlettel indulnak, a bérleti díjak pedig a budapesti hatvan százalékát teszik majd ki. A már működő hazai központokkal szemben itt élelmiszerdiszkont és műszaki cikkeket árusító szaküzlet is helyet kap majd.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22