26 °C Budapest

Az egyik haldoklik, a másik dübörög - kis Outlet körkép

Pénzcentrum
2006. december 13. 11:00

Amerikai kézbe kerülhet jövőre a törökbálinti GL Outlet. A gondokkal küzdő bevásárlóközponttól néhány kilométerre fekvő Premier Outlet Center azonban dübörög: a közelmúltban újabb 27 bolttal bővült. A következő hazai outlet Baján nyílik - írja a Magyar Hírlap.

A magyar határtól néhány kilométerre fekvő népszerű bevásárlóközpontot az amerikai McArthurGlen irányítja, mégpedig felettébb sikeresen. Jelzi ezt, hogy az első húszezer négyzetméteres épületegyüttest - amelyet tavaly több mint kétmillió látogató keresett fel - újabb 13 ezer négyzetméterrel bővítik a közeljövőben.

Ilyen sikert és az ausztriaihoz hasonló fellendülést várnak a törökbálinti GL Outlet bérlői is, szerintük ugyanis az idén tavasszal lezajlott vezetőváltás nem hozta meg a várt eredményt.

Rendkívül sikeres viszont a Premier Outlet Center. A GL-lel szinte szomszédos, brit tulajdonban lévő héthektáros bevásárlófalu a közelmúltban bővült, s a most átadott 27 üzlettel együtt már 76 márkabolttal várja a kedvezményes árú cikkekre vadászó vásárlókat.

A két Budapest közeli outletközpont után egy év múlva Baján megnyílik a harmadik. Az egykori Borovi bútorgyár területén a magyar tulajdonban lévő MPF cégcsoport három-négy milliárd forintos beruházással épít fel egy húszezer négyzetméteres központot. A kifutó termékeket forgalmazó üzletek mellett szórakoztatólétesítmények, éttermek és kávézók is helyet kapnak majd. A cél az, hogy a három közeli nagyváros - Pécs, Szeged és Szekszárd - mellett a szerbiai vásárlókat is megnyerjék. Az egyelőre név nélküli központ a helyi önkormányzat támogatásával épül, és várhatóan 2007. október végén adják át.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MPF tervei szerint harminc-negyven üzlettel indulnak, a bérleti díjak pedig a budapesti hatvan százalékát teszik majd ki. A már működő hazai központokkal szemben itt élelmiszerdiszkont és műszaki cikkeket árusító szaküzlet is helyet kap majd.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM