Korosztályok harca - fegyver lett az msn?

Pénzcentrum
2006. december 11. 15:00

Az egyik legfrissebb amerikai felmérés szerint már az interneten is megjelent a generációs szakadék az alkalmazott programok tekintetében. Az amerikai elemzők azt vizsgálták, hogy mely korosztály milyen üzenetküldési módot, az e-mailt, vagy instant messaging programok alkalmazását preferálja.

A vizsgálódás során kiderült, hogy míg az idősebb korosztályban az msn felhasználók aránya a férfiakat vizsgálva 50 százalék, a nők között pedig csupán 36 százalék, addig a 19 év alatti fiatalok 30 százaléka egyáltalán nem tudja elképzelni az életet üzenetküldő programok nélkül.

A felhasználás célja is eltérő, a fiatalok általában kép, hang illetve videó anyagok továbbítására használják a messaging programokat, az idősebb korosztály azonban legvégső esetben is csupán munkahelyi üzeneteket közvetít ezeken a rendszereken keresztül.

A vizsgálatban részt vett felnőttek sokkal inkább ragaszkodnak a hagyományos módszerekhez, és küldik el e-mailben mondanivalójukat, hogy előre megfontolhassák és megformázhassák azt.

A msn rajongók táborát pedig inkább a tinédzserkorú lányok alkotják, akik olyan mértékben ragaszkodnak kedvelt időtöltésükhöz, hogy a program fajtáját is megválogatják, amelynél lényeges szempont, hogy milyen smileykkal rendelkezik a kiszemelt alkalmazás.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04