2 °C Budapest

Korosztályok harca - fegyver lett az msn?

Pénzcentrum
2006. december 11. 15:00

Az egyik legfrissebb amerikai felmérés szerint már az interneten is megjelent a generációs szakadék az alkalmazott programok tekintetében. Az amerikai elemzők azt vizsgálták, hogy mely korosztály milyen üzenetküldési módot, az e-mailt, vagy instant messaging programok alkalmazását preferálja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vizsgálódás során kiderült, hogy míg az idősebb korosztályban az msn felhasználók aránya a férfiakat vizsgálva 50 százalék, a nők között pedig csupán 36 százalék, addig a 19 év alatti fiatalok 30 százaléka egyáltalán nem tudja elképzelni az életet üzenetküldő programok nélkül.

A felhasználás célja is eltérő, a fiatalok általában kép, hang illetve videó anyagok továbbítására használják a messaging programokat, az idősebb korosztály azonban legvégső esetben is csupán munkahelyi üzeneteket közvetít ezeken a rendszereken keresztül.

A vizsgálatban részt vett felnőttek sokkal inkább ragaszkodnak a hagyományos módszerekhez, és küldik el e-mailben mondanivalójukat, hogy előre megfontolhassák és megformázhassák azt.

A msn rajongók táborát pedig inkább a tinédzserkorú lányok alkotják, akik olyan mértékben ragaszkodnak kedvelt időtöltésükhöz, hogy a program fajtáját is megválogatják, amelynél lényeges szempont, hogy milyen smileykkal rendelkezik a kiszemelt alkalmazás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57