32 °C Budapest

Kikapcsolt villany és gáz... Jövőre elúszunk a számlákkal?

Pénzcentrum
2006. december 11. 10:00

Januártól sokak számára akár több tíz százalékkal is emelkedhetnek a közműdíjak, azt azonban hivatalosan nem lehet tudni, hogy ettől hány százalékra nőhet a nem fizető háztartások aránya. A szociális minisztérium 2004-es kimutatása szerint az energiaárak hirtelen emelése a hátralékok megugrásával jár - írja a Népszabadság.

Akkor hazánkban mintegy félmillió háztartás maradt el a fizetéssel. A tanulmány szerint az összes közműtartozás megközelítette a 15 milliárd forintot, az egy főre jutó átlag így 18,500 Ft volt. A fővárosi háztartások egy főre jutó hátraléka nagyobb a vidékieknél.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a drága díjbeszedés költségeit is a lakossággal fizettetik meg, valamint a megfelelő szankciók hiánya is hozzájárul a hátralékok növekedéséhez.

Tavaly az 5 millió áramfogyasztó mintegy 1%-át (50 ezer háztartást) kellett kizárni a szolgáltatásból, és ennek harmadát még 30 nap múlva sem kapcsolták vissza. Az átlagos díjtartozás országosan 30-40 ezer forintra tehető volt.

Az Elmű szóvivője a lapnak elmondta, hogy a társaság aktív adósságmenedzselést folytat: a rossz anyagi helyzetbe került, nem visszaeső háztartásokkal akár kamatmentes részletfizetésben is megállapodhatnak.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem