Elérkezett a szabad másolás kora! - reszketnek a zenegyárosok!

Pénzcentrum
2006. december 7. 16:00

Elsőként evezik új vizekre és vitorlát bont a Yahoo, megfogadva az egyik amerikai elemző tanácsát, miszerint ideje lenne lemondani az interneten megvásárolható zene tartalmak másolásvédelméről.

A Yahoo a DRM-rendszertől mentes fájlok értékesítésében látja a online zenepiaci stagnáló, és várhatóan csökkenő forgalom fellendítésének zálogát. Az tegnap nyilvánosságra hozott tervek véghezvitele jelentős veszélyt jelent a mp3 piac uralkodójára, az Applere és főleg az iTunesra.

Egy felmérés szerint a digitális tartalmat online módon vásárlók köre egyébként is nagyon szűk, az iPod tulajdonosoknak is csupán 17 százaléka szerzi be rendszeresen ilyen formában az általa keresett tartalmat, és az Apple átalagosan csak 20 számot tud értékesíteni lejátszónként. Így nem csoda, hogy ha tart a Yahoo terveinek megvalósulásától, hiszen az önmagában jelentős veszélyt jelent az informatikai óriás részesedésére az egyébként is szűk piacon.

 

A fent említett amerikai elemző szerint a másolásvédelemhez való ragaszkodás egyébként is inkább emócionális mint kereskedelmi jellegű, és valódi fellendülést csakis ennek megszüntetésével lehet elérni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem