7 °C Budapest

Elérkezett a szabad másolás kora! - reszketnek a zenegyárosok!

Pénzcentrum
2006. december 7. 16:00

Elsőként evezik új vizekre és vitorlát bont a Yahoo, megfogadva az egyik amerikai elemző tanácsát, miszerint ideje lenne lemondani az interneten megvásárolható zene tartalmak másolásvédelméről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Yahoo a DRM-rendszertől mentes fájlok értékesítésében látja a online zenepiaci stagnáló, és várhatóan csökkenő forgalom fellendítésének zálogát. Az tegnap nyilvánosságra hozott tervek véghezvitele jelentős veszélyt jelent a mp3 piac uralkodójára, az Applere és főleg az iTunesra.

Egy felmérés szerint a digitális tartalmat online módon vásárlók köre egyébként is nagyon szűk, az iPod tulajdonosoknak is csupán 17 százaléka szerzi be rendszeresen ilyen formában az általa keresett tartalmat, és az Apple átalagosan csak 20 számot tud értékesíteni lejátszónként. Így nem csoda, hogy ha tart a Yahoo terveinek megvalósulásától, hiszen az önmagában jelentős veszélyt jelent az informatikai óriás részesedésére az egyébként is szűk piacon.

 

A fent említett amerikai elemző szerint a másolásvédelemhez való ragaszkodás egyébként is inkább emócionális mint kereskedelmi jellegű, és valódi fellendülést csakis ennek megszüntetésével lehet elérni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18