Elérkezett a szabad másolás kora! - reszketnek a zenegyárosok!

Pénzcentrum
2006. december 7. 16:00

Elsőként evezik új vizekre és vitorlát bont a Yahoo, megfogadva az egyik amerikai elemző tanácsát, miszerint ideje lenne lemondani az interneten megvásárolható zene tartalmak másolásvédelméről.

A Yahoo a DRM-rendszertől mentes fájlok értékesítésében látja a online zenepiaci stagnáló, és várhatóan csökkenő forgalom fellendítésének zálogát. Az tegnap nyilvánosságra hozott tervek véghezvitele jelentős veszélyt jelent a mp3 piac uralkodójára, az Applere és főleg az iTunesra.

Egy felmérés szerint a digitális tartalmat online módon vásárlók köre egyébként is nagyon szűk, az iPod tulajdonosoknak is csupán 17 százaléka szerzi be rendszeresen ilyen formában az általa keresett tartalmat, és az Apple átalagosan csak 20 számot tud értékesíteni lejátszónként. Így nem csoda, hogy ha tart a Yahoo terveinek megvalósulásától, hiszen az önmagában jelentős veszélyt jelent az informatikai óriás részesedésére az egyébként is szűk piacon.

 

A fent említett amerikai elemző szerint a másolásvédelemhez való ragaszkodás egyébként is inkább emócionális mint kereskedelmi jellegű, és valódi fellendülést csakis ennek megszüntetésével lehet elérni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04