21 °C Budapest

Támad a Tesco-Bizottság! Kormányzati lépések jönnek?

Pénzcentrum
2006. december 6. 11:39

A kormány által életre hívott Kereskedelmi Tevékenységet Vizsgáló Szakértői Bizottság nemrégiben meghallgatta a piaci szereplők jelentős képviselőit. A kereskedelemben egyre nagyobb szerephez jutó polcszerviz szolgáltatással foglalkozó területet a POP Hungary képviselte.

A kormány év végéig jelentést vár a bizottságtól a kiskereskedelmi láncok beszállítóinak helyzetéről és a cégek beszerzési politikájáról. Ehhez elemzést is készít a bizottság az árképzés gyakorlatáról, valamint a fogyasztóvédelem lehetőségeiről és szerepéről.

Azért, hogy az elemzéshez a jelenlegi piaci viszonyokat bemutató adatokat, információkat kapjon a bizottság, rendkívüli ülést hívott össze, hogy meghallgassa a kereskedelemben résztvevő jelentős szereplőket.

A polcszerviz szolgáltatást végző vállalatokat -amely a beszállítók és a kereskedők között, játszik fontos szerepet- a POP Hungary ügyvezetője Árvay Norbert képviselte, aki a következőket tette hozzá:" Nagyon örülök, hogy létrejött egy olyan bizottság, amely nem íróasztal mögül tesz javaslatokat egy olyan területen, amely nagyon is gyakorlatias. A bizottsági ülésen számunkra az egyik legfontosabb téma - a kereskedelmi etikai kódex létrejötte- példaértékű, hiszen mi is arra törekszünk, hogy saját, a polcszervizzel foglalkozó cégek is önszabályozó módon egy etikai kódex keretei között működjenek a piacon."

Az öttagú bizottság elnöke Hoffmann Istvánné a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézete Marketingkutatás és fogyasztói magatartás tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára a következőket mondta az eddig tapasztaltakról "A bizottság munkáját minden érintett szakintézmény támogatta. Az elvégzett elemzések, értékelések alapján a bizottság a kormány számára az elindult kedvező folyamatok támogatását és a verseny keresletélénkítő hatásainak továbberősödését ítéli a piaci szereplők, termelők, értékesítők, fogyasztók számára hosszú távon előnyösnek. A piacok kkv szervezetei versenyképességének javítását leginkább a társulások, a láncokhoz csatlakozás szolgálja. A Kormányhatározatban megfogalmazott feladathoz a bizottság tanulmányozta az EU tagországok szabályait, tapasztalatait, s ezek nem csekély hányadát találta a hazai vállalkozások gyakorlatával egybehangzónak"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bizottságoknak ez év végéig kell javaslatot tenniük a szükséges kormányzati lépésekre és a vonatkozó jogi szabályozás esetleges felülvizsgálatára.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?