Támad a Tesco-Bizottság! Kormányzati lépések jönnek?

Pénzcentrum
2006. december 6. 11:39

A kormány által életre hívott Kereskedelmi Tevékenységet Vizsgáló Szakértői Bizottság nemrégiben meghallgatta a piaci szereplők jelentős képviselőit. A kereskedelemben egyre nagyobb szerephez jutó polcszerviz szolgáltatással foglalkozó területet a POP Hungary képviselte.

A kormány év végéig jelentést vár a bizottságtól a kiskereskedelmi láncok beszállítóinak helyzetéről és a cégek beszerzési politikájáról. Ehhez elemzést is készít a bizottság az árképzés gyakorlatáról, valamint a fogyasztóvédelem lehetőségeiről és szerepéről.

Azért, hogy az elemzéshez a jelenlegi piaci viszonyokat bemutató adatokat, információkat kapjon a bizottság, rendkívüli ülést hívott össze, hogy meghallgassa a kereskedelemben résztvevő jelentős szereplőket.

A polcszerviz szolgáltatást végző vállalatokat -amely a beszállítók és a kereskedők között, játszik fontos szerepet- a POP Hungary ügyvezetője Árvay Norbert képviselte, aki a következőket tette hozzá:" Nagyon örülök, hogy létrejött egy olyan bizottság, amely nem íróasztal mögül tesz javaslatokat egy olyan területen, amely nagyon is gyakorlatias. A bizottsági ülésen számunkra az egyik legfontosabb téma - a kereskedelmi etikai kódex létrejötte- példaértékű, hiszen mi is arra törekszünk, hogy saját, a polcszervizzel foglalkozó cégek is önszabályozó módon egy etikai kódex keretei között működjenek a piacon."

Az öttagú bizottság elnöke Hoffmann Istvánné a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézete Marketingkutatás és fogyasztói magatartás tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára a következőket mondta az eddig tapasztaltakról "A bizottság munkáját minden érintett szakintézmény támogatta. Az elvégzett elemzések, értékelések alapján a bizottság a kormány számára az elindult kedvező folyamatok támogatását és a verseny keresletélénkítő hatásainak továbberősödését ítéli a piaci szereplők, termelők, értékesítők, fogyasztók számára hosszú távon előnyösnek. A piacok kkv szervezetei versenyképességének javítását leginkább a társulások, a láncokhoz csatlakozás szolgálja. A Kormányhatározatban megfogalmazott feladathoz a bizottság tanulmányozta az EU tagországok szabályait, tapasztalatait, s ezek nem csekély hányadát találta a hazai vállalkozások gyakorlatával egybehangzónak"

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bizottságoknak ez év végéig kell javaslatot tenniük a szükséges kormányzati lépésekre és a vonatkozó jogi szabályozás esetleges felülvizsgálatára.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm