21 °C Budapest

Nyomor és gazdagság - Óriási a szakadék!

Pénzcentrum
2006. december 6. 15:00

Az ENSZ jelentése szerint a világ felnőtt lakosságának 1%-a rendelkezik a globálisan fellelhető vagyonelemek 40%-ával, míg a legszegényebb 50% mindössze a vagyon 1%-át birtokolja.

A növekvő különbségekről beszámoló jelentést alapvetően azért készítették, hogy megértsék, egy adott régió fejlődése milyen kapcsolatban van az emberek vagyongyarapodásával. Emellett az adatok rávilágíthatnak arra, mekkora szükség lenne a bangladesihez hasonló mikrohitel programok beindítására.

A vagyonelemeket a kutatás során felosztották ingatlanra, befektetésre, adósságra és a jövedelem helyett a nettó vagyonra fókuszáltak.

A leggazdagabb 10%-ba kerüléshez 61 ezer dollár feletti nettó vagyonra volt szükség, ez az első tized birtokolja az összes vagyon 85%-át.

A világ leggazdagabb emberei közül csaknem mindenki Észak-Amerikában, Európában és a Csendes-óceáni térségben lakik, míg a középréteg javát Brazília, Kína és Oroszország adja, addig India, Afrika és néhány fejletlen ázsiai ország alkotja a mezőny alját.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?