2 °C Budapest

Nyomor és gazdagság - Óriási a szakadék!

Pénzcentrum
2006. december 6. 15:00

Az ENSZ jelentése szerint a világ felnőtt lakosságának 1%-a rendelkezik a globálisan fellelhető vagyonelemek 40%-ával, míg a legszegényebb 50% mindössze a vagyon 1%-át birtokolja.

A növekvő különbségekről beszámoló jelentést alapvetően azért készítették, hogy megértsék, egy adott régió fejlődése milyen kapcsolatban van az emberek vagyongyarapodásával. Emellett az adatok rávilágíthatnak arra, mekkora szükség lenne a bangladesihez hasonló mikrohitel programok beindítására.

A vagyonelemeket a kutatás során felosztották ingatlanra, befektetésre, adósságra és a jövedelem helyett a nettó vagyonra fókuszáltak.

A leggazdagabb 10%-ba kerüléshez 61 ezer dollár feletti nettó vagyonra volt szükség, ez az első tized birtokolja az összes vagyon 85%-át.

A világ leggazdagabb emberei közül csaknem mindenki Észak-Amerikában, Európában és a Csendes-óceáni térségben lakik, míg a középréteg javát Brazília, Kína és Oroszország adja, addig India, Afrika és néhány fejletlen ázsiai ország alkotja a mezőny alját.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem