Ez már nem meglepetés többé

Pénzcentrum
2006. december 4. 09:00

Nincs ingyenjegy. Az adót és az illetéket ugyanis a nullaforintos ajánlatoknál is ki kell fizetni, így legjobb esetben is körülbelül 15 ezer forinttól indul az oda-vissza útra szóló számla - írja a Népszabadság.

Három-négy évvel ezelőtt még a nullaforintos jegyárak is hihetetlennek tűntek, néhány hete azonban már mínusz tízforintos ajánlattal is lehetett találkozni. A lényeg természetesen ezúttal is az apró betűs részben olvasható: a mínusz tíz forint valójában az adókból és a díjakból levont kedvezményként értendő.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) október végén 50 millió forintos bírságot szabott ki, mivel álláspontja szerint a SkyEurope 2005-ben és 2006-ban "a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított". A GVH épp a már említett "apró betűs gyakorlatot" kifogásolta. A versenyhivatal ugyanakkor ennyi erővel szinte az összes többi légitársaságot is megbüntethette volna, hiszen a SkyEurope reklámjai nem térnek el különösebben a több éve általánossá vált piaci gyakorlattól. Minden bizonnyal ma már kevés embert ér váratlanul, hogy a "990 forinttól" hirdetett több ezer kilométeres repülőutakért valójában több tízezer forint kell fizetni.

Ha valaki az átlagos jegyárakra kíváncsi, akkor a légitársaságok honlapjain a pénzügyi információk között érdemes keresgélni.

A légitársaságok árképzési politikái szigorú üzleti titoknak számítanak, de az nem kérdés, hogy érdemesebb minél előbb helyet foglalni, mivel a jegyárak az idő előrehaladtával emelkednek. Last minute akciókra nem érdemes várni, mivel ezek arra ösztönöznék az utasokat, hogy minél később foglaljanak, holott ennek épp az ellenkezője a cél. A téli menetrendi időszakban amúgy is egymást érik az akciók, amikor minden szereplő minimáláron próbálja meg piacra dobni a nyári csúcsidényre méretezett kapacitásait. Annak viszont csalódnia kell, aki karácsony és szilveszter tájékán szeretne olcsón utazni: az akciós ajánlatok a december közepétől számított két-három hétre általában nem érvényesek.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem