Ez már nem meglepetés többé

Pénzcentrum
2006. december 4. 09:00

Nincs ingyenjegy. Az adót és az illetéket ugyanis a nullaforintos ajánlatoknál is ki kell fizetni, így legjobb esetben is körülbelül 15 ezer forinttól indul az oda-vissza útra szóló számla - írja a Népszabadság.

Három-négy évvel ezelőtt még a nullaforintos jegyárak is hihetetlennek tűntek, néhány hete azonban már mínusz tízforintos ajánlattal is lehetett találkozni. A lényeg természetesen ezúttal is az apró betűs részben olvasható: a mínusz tíz forint valójában az adókból és a díjakból levont kedvezményként értendő.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) október végén 50 millió forintos bírságot szabott ki, mivel álláspontja szerint a SkyEurope 2005-ben és 2006-ban "a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított". A GVH épp a már említett "apró betűs gyakorlatot" kifogásolta. A versenyhivatal ugyanakkor ennyi erővel szinte az összes többi légitársaságot is megbüntethette volna, hiszen a SkyEurope reklámjai nem térnek el különösebben a több éve általánossá vált piaci gyakorlattól. Minden bizonnyal ma már kevés embert ér váratlanul, hogy a "990 forinttól" hirdetett több ezer kilométeres repülőutakért valójában több tízezer forint kell fizetni.

Ha valaki az átlagos jegyárakra kíváncsi, akkor a légitársaságok honlapjain a pénzügyi információk között érdemes keresgélni.

A légitársaságok árképzési politikái szigorú üzleti titoknak számítanak, de az nem kérdés, hogy érdemesebb minél előbb helyet foglalni, mivel a jegyárak az idő előrehaladtával emelkednek. Last minute akciókra nem érdemes várni, mivel ezek arra ösztönöznék az utasokat, hogy minél később foglaljanak, holott ennek épp az ellenkezője a cél. A téli menetrendi időszakban amúgy is egymást érik az akciók, amikor minden szereplő minimáláron próbálja meg piacra dobni a nyári csúcsidényre méretezett kapacitásait. Annak viszont csalódnia kell, aki karácsony és szilveszter tájékán szeretne olcsón utazni: az akciós ajánlatok a december közepétől számított két-három hétre általában nem érvényesek.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?