Cserben hagyták a versenytársak - nagy pácban a Google?

Pénzcentrum
2006. december 1. 16:00

Cserben hagyták versenytársai az amerikai internetes óriást, a Googlet, amelyet tavaly ősszel fogott perbe több kiadó, mert szerintük a társaság könyvdigitalizálásra vonatkozó erőfeszítései sértik a szerzői jogokat. A Google, hogy igazát bizonyítsa, információt kért a többi piaci szereplőtől hasonló terveire, illetve tapasztalataira vonatkozóan, de azok azt kereken elutasították.

Hogy a verselőnyüket féltik-e vagy a Google egyre nagyobb hatalmától tartanak-e az internet urai, arra mindeddig nem adtak választ az amerikai napilapok, egy bizonyos, az Amazonhoz hasonlóan a Microsofttal szövetségben lévő Yahoo is megtagadta a segítséget a Google-től, bár az jogi nyilatkozatban biztosította a vállalatokat, hogy az adatokat csakis a védelemhez használja fel.

A Google eredeti tervei szerint a következő tíz évben megépítene egy tíz milliónál is több könyvet tartalmazó adatbázist, amelyben szabadon keresgélhetnének az internetfelhasználók, a teljes művekhez azonban nem juthatnának hozzá, a keresés következő lépése a kiadó vagy az Amazon oldalára vezetne, ahol azt megvásárolhatná az érdeklődő. A vállalat szerint ezzel nemhogy csökkenne, de jelentős mértékben emelkedhetne a szerzők és művek ismertsége és keresletük is.

A Google többek között New York város, az Oxford és a Harvard Egyetem könyvtárának anyagát is digitalizálni szeretné, amely azonban még egyes angol szakértőkből is ellenérzést váltott ki, akik úgy vélték, hogy ezzel túlságosan nagy hangsúly kerülne az angolra az internet birodalmában.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm