Cserben hagyták a versenytársak - nagy pácban a Google?

Pénzcentrum
2006. december 1. 16:00

Cserben hagyták versenytársai az amerikai internetes óriást, a Googlet, amelyet tavaly ősszel fogott perbe több kiadó, mert szerintük a társaság könyvdigitalizálásra vonatkozó erőfeszítései sértik a szerzői jogokat. A Google, hogy igazát bizonyítsa, információt kért a többi piaci szereplőtől hasonló terveire, illetve tapasztalataira vonatkozóan, de azok azt kereken elutasították.

Hogy a verselőnyüket féltik-e vagy a Google egyre nagyobb hatalmától tartanak-e az internet urai, arra mindeddig nem adtak választ az amerikai napilapok, egy bizonyos, az Amazonhoz hasonlóan a Microsofttal szövetségben lévő Yahoo is megtagadta a segítséget a Google-től, bár az jogi nyilatkozatban biztosította a vállalatokat, hogy az adatokat csakis a védelemhez használja fel.

A Google eredeti tervei szerint a következő tíz évben megépítene egy tíz milliónál is több könyvet tartalmazó adatbázist, amelyben szabadon keresgélhetnének az internetfelhasználók, a teljes művekhez azonban nem juthatnának hozzá, a keresés következő lépése a kiadó vagy az Amazon oldalára vezetne, ahol azt megvásárolhatná az érdeklődő. A vállalat szerint ezzel nemhogy csökkenne, de jelentős mértékben emelkedhetne a szerzők és művek ismertsége és keresletük is.

A Google többek között New York város, az Oxford és a Harvard Egyetem könyvtárának anyagát is digitalizálni szeretné, amely azonban még egyes angol szakértőkből is ellenérzést váltott ki, akik úgy vélték, hogy ezzel túlságosan nagy hangsúly kerülne az angolra az internet birodalmában.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?