33 °C Budapest

A karácsony slágere: az elektromos sokkoló

Pénzcentrum
2006. december 1. 10:15

Összevont hatósági razziának lehettek tanúi tegnap a józsefvárosi piac árusai. A zugkereskedőknél már megjelentek a petárdák és a rakéták, de kardot és elektromos sokkolót is lefoglaltak az ellenőrök - írja a Népszabadság.

A szezonnyitónak szánt akció során a józsefvárosi piacon ellenőrzött kiskereskedőktől 31 millió forintnyi árut koboztak el, öszszesen 115 eljárás indult, amiből hétmillió forint bírságra lehet számítani. További három üzletet zártak be, és hét személy ellen indult eljárás idegenrendészeti, nyolc személy ellen munkaügyi előírások megsértéséért. Az adóhivatal mellett a vám és pénzügyőrség (VPOP) a fogyasztóvédelmi szolgálat, a határőrség, a tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) és munkaügyi felügyelet (OMMF) 220 munkatársa vett részt.

Az eddig példátlan méretű akció gyors lebonyolításának köszönhetőn az ellenőrök tovább meg tudták őrizni az inkognitójukat. Ebben az adóhivatalnak már komoly tapasztalata van: az idén már hatodik alkalommal tette tiszteletét a józsefvárosi piacon. A piaci razzia "terítékén" elsősorban a Távol-Keletről származó, hamisított márkájú ruhaneműk, csempészett jövedéki termékek szerepeltek, de a közelgő szilvesztert jelzi a lefoglalt 1300 petárda és 11 rakéta. A ruhák és a tiltott tűzijátékok mellett elektromos sokkolót és kardot is lefoglaltak az ellenőrök. A szerdai razziánál a huszonegy próbavásárlásból 16 esetben nem adtak számlát, illetve három esetben semmiféle számla vagy irat nem volt az eladónál.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem