6 °C Budapest

A karácsony slágere: az elektromos sokkoló

Pénzcentrum
2006. december 1. 10:15

Összevont hatósági razziának lehettek tanúi tegnap a józsefvárosi piac árusai. A zugkereskedőknél már megjelentek a petárdák és a rakéták, de kardot és elektromos sokkolót is lefoglaltak az ellenőrök - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szezonnyitónak szánt akció során a józsefvárosi piacon ellenőrzött kiskereskedőktől 31 millió forintnyi árut koboztak el, öszszesen 115 eljárás indult, amiből hétmillió forint bírságra lehet számítani. További három üzletet zártak be, és hét személy ellen indult eljárás idegenrendészeti, nyolc személy ellen munkaügyi előírások megsértéséért. Az adóhivatal mellett a vám és pénzügyőrség (VPOP) a fogyasztóvédelmi szolgálat, a határőrség, a tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) és munkaügyi felügyelet (OMMF) 220 munkatársa vett részt.

Az eddig példátlan méretű akció gyors lebonyolításának köszönhetőn az ellenőrök tovább meg tudták őrizni az inkognitójukat. Ebben az adóhivatalnak már komoly tapasztalata van: az idén már hatodik alkalommal tette tiszteletét a józsefvárosi piacon. A piaci razzia "terítékén" elsősorban a Távol-Keletről származó, hamisított márkájú ruhaneműk, csempészett jövedéki termékek szerepeltek, de a közelgő szilvesztert jelzi a lefoglalt 1300 petárda és 11 rakéta. A ruhák és a tiltott tűzijátékok mellett elektromos sokkolót és kardot is lefoglaltak az ellenőrök. A szerdai razziánál a huszonegy próbavásárlásból 16 esetben nem adtak számlát, illetve három esetben semmiféle számla vagy irat nem volt az eladónál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?