A karácsony slágere: az elektromos sokkoló

Pénzcentrum
2006. december 1. 10:15

Összevont hatósági razziának lehettek tanúi tegnap a józsefvárosi piac árusai. A zugkereskedőknél már megjelentek a petárdák és a rakéták, de kardot és elektromos sokkolót is lefoglaltak az ellenőrök - írja a Népszabadság.

A szezonnyitónak szánt akció során a józsefvárosi piacon ellenőrzött kiskereskedőktől 31 millió forintnyi árut koboztak el, öszszesen 115 eljárás indult, amiből hétmillió forint bírságra lehet számítani. További három üzletet zártak be, és hét személy ellen indult eljárás idegenrendészeti, nyolc személy ellen munkaügyi előírások megsértéséért. Az adóhivatal mellett a vám és pénzügyőrség (VPOP) a fogyasztóvédelmi szolgálat, a határőrség, a tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) és munkaügyi felügyelet (OMMF) 220 munkatársa vett részt.

Az eddig példátlan méretű akció gyors lebonyolításának köszönhetőn az ellenőrök tovább meg tudták őrizni az inkognitójukat. Ebben az adóhivatalnak már komoly tapasztalata van: az idén már hatodik alkalommal tette tiszteletét a józsefvárosi piacon. A piaci razzia "terítékén" elsősorban a Távol-Keletről származó, hamisított márkájú ruhaneműk, csempészett jövedéki termékek szerepeltek, de a közelgő szilvesztert jelzi a lefoglalt 1300 petárda és 11 rakéta. A ruhák és a tiltott tűzijátékok mellett elektromos sokkolót és kardot is lefoglaltak az ellenőrök. A szerdai razziánál a huszonegy próbavásárlásból 16 esetben nem adtak számlát, illetve három esetben semmiféle számla vagy irat nem volt az eladónál.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?