21 °C Budapest

Politikusok a piramisjátékban!

Pénzcentrum
2006. november 30. 05:30

Tovább száguld a piramisbotrány vonata Dél-Koreában. A legfrissebb információk szerint az ügyészi vizsgálatba bevont politikusok és közéleti személyiségek köre tovább bővült, a legújabb érintetteket, egy volt minisztert és egy ügyészségen dolgozó jogászt e héten hallgatott ki a nyomozóhatóság.

A JU Csoport körül, amely az ázsiai ország multilevel piacának szinte teljhatalmú ura volt, áprilisban robbant ki a botrány, miután az értékesítők egy része az iránti felháborodásában, hogy a cég új stratégiája szerint nem fizette ki a teljes "nekik járó összeget", feljelentette azt a Szöuli Központi Ügyészségen.

Az ekkor megindult vizsgálat azonban sokkal mélyebb hiányosságokat, sőt helyenként illegális tevékenységet talált a JU-nál, amelynek igazgatója, az ötvenés Joo ma már csak a börtönből tájékozódhat a legújabb fejleményekről. Az általa elsikkasztott milliárdok (hazai valutában) sorsa megpecsételődött, bár az ügyészek feltételezik, hogy további 28 millió wont rejteget valahol, amelyet a tisztségviselők, ügyészek és politikusok megvesztegetésére szánt. Bár Joo tagadja, hogy valaha is arra utasította volna kollégáit, hogy megkörnyékezzék a felsorolt személyeket.

A nyomozóhatóság több tisztségviselőt is eltiltott a külföldre utazástól, így a koreai miniszterelnöki hivatal egyik titkárát, Lee Jae-sunt és családját, aki állítólag 1,2 milliárd won (1,3 milliárd dollár) kétes eredetű összeg birtokába jutott, miután értékesítési menedzser lett a JU-nál.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?