34 °C Budapest

Gyógyszerek patikán kívül- mellékhatások

Pénzcentrum
2006. november 23. 10:30

Patikákon kívül csak azokat a gyógyszereket lehet majd árusítani, melyek jelentős túladagolása sem jár súlyos mellékhatással. Algopyrint, Rubophent, Quarelint a jövőben is csak a gyógyszertárakban lehet kapni.

Az ártalmatlan láz- és fájdalomcsillapítókon kívül a patikákon kívül esetleg olyan szerekhez juthatunk hozzá, mint az aranyér-elleni kenőcs, az égés elleni szer, vagy a szúnyogcsípésre ható gél.

Így, ha valakinek a jövőben megfájdul a feje, a benzinkútnál nem vehet mást, legfeljebb Aszpirint, noha az csak harmadik legnépszerűbb gyógyszer a lakosság körében: a leggyakrabban vásárolt orvosság (44,1 százalék) az Algopyrin, második (13 százalék) a Rubophen és csak ezt követően jön (9,7 százalék) az Aszpirin - írja a Népszabadság.

Az egészségügyi kormányzat elismeri, hogy szűk a szabaddá tett gyógyszerek és készítmények köre, de álláspontjuk szerint az is nagy dolog, hogy elindult valami. A tárcánál arra hivatkoznak, hogy az Algopyrin a többi uniós országban vényköteles. Népszerűsége ellenére pedig kevesen tudják, hogy túlzott fogyasztása befolyásolja a vérképet.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem