15 °C Budapest

Fényjáték - bomba árakon

Pénzcentrum
2006. november 22. 13:00

Te voltál már olyan esküvőn, bulin ahol az est fénypontját egy tűzijáték jelentette? És azt tudod, hogy mindez mennyibe kerül, és mi kell hozzá? Megnéztünk néhány pirotechnikai céget, mennyiért kínálnak szórakoztató látványt.

Szabályozás

A tűzijátékokkal kapcsolatosan érvényben lévő jelenlegi jogszabály a 155/2003. (X.1.) Kormány rendelet a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről. A rendelet 4 pirotechnikai osztályt különböztet meg. Eszerint az 1. kategória a játékos pirotechnikai termékeket takarja, a 2. kategória pedig az úgynevezett kis tűzijátékok.

A rendelet szerint a játékos pirotechnikai eszközöket, a petárda kivételével a 14. életévüket betöltött személyek engedély nélkül megvásárolhatják, és egész évben felhasználhatják. A 14 évesnél fiatalabbak csak nagykorú személy felügyelete mellett használhatják az 1. kategóriába tartozó termékeket. Kis tűzijáték terméket a petárda kivételével december 28. és december 31. között felnőtt személyek vásárolhatják meg, és használhatják fel.

A két termék közintézményben, középületben, sportlétesítményben, egyházi intézményben és "C" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen pirotechnikus irányításával használható fel.

Szervezők

Egyre többen vannak a pirotechnikai szolgáltatásokat nyújtó cégek, s egyre nagyobb a verseny is. Sokan próbálnak egyedi - vagy kalandos elnevezéssel illetett - szolgáltatásokat nyújtani, hogy megkülönböztessék magukat a többiektől. Az árak kivétel nélkül több tízezres nagyságrendben kezdődnek, egy valamirevaló tűzijáték pedig akár több százezret is kihúzhat a pénztárcánkból.

Az árakban benne foglaltatnak az engedélyeztetés költségei, melyeket a szolgáltató cég elintéz helyettünk. A biztosított szolgáltatásért elkért díjak természetesen az alábbiaktól eltérhetnek, mivel a lehetőségek tárháza széles, tehát egyedi programot is kérhetünk, melyre árajánlatot a helyszíni felmérés után kaphatunk. A táblázatokban nem feltüntetett tűzijáték árairól a cégeknél lehet érdeklődni. Érdemes tudni, hogy az esemény előtt legalább 2-3 héttel érdemes felvenni a kapcsolatot a választott pirotechnikai céggel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Pyro-techniknél lehetőség van pirotechnikusi tanfolyam elvégzésére, bár a jelentkezést egyelőre lekéste, aki kedvet érez hozzá. A tanfolyam 3 szakirányban kínál képzést: pirotechnikai szakbolti eladó, pirotechnikai raktárkezelő és pirotechnikai üzemeltető.

A Pyro Decor-nál Last minute tűzijátékként kínálják az 1. kategóriájú termékekből összeállított műsort, és nappali tűzijáték rendelésére is van lehetőség náluk, a tűzijáték ismertetője a gyors és erős hanghatás, a bombák pedig a fényhatást füstrajzolattal adják elő.

A Csánicz Tűzijátéknál pedig előre egyeztetett időpontban harci játék is rendelhető. A műsor Huszár-bemutatóval kezdődik. Egyenruhában legalább 6 fő lovas bemutatót tart (kb. 20 perc), majd kezdetét veszi a "huszár roham", egyenesen az ágyúk felé, melyekből folyamatosan tüzelnek a tüzérek. Az ár (6 fő huszár + két fő tűzér + egy fő technikus esetén): bruttó 260 000 ft + szállítási díj (ló szállítás: 240 ft/km; ágyú+szereplők: 120 ft/km összesen)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?