31 °C Budapest

Fényjáték - bomba árakon

Pénzcentrum
2006. november 22. 13:00

Te voltál már olyan esküvőn, bulin ahol az est fénypontját egy tűzijáték jelentette? És azt tudod, hogy mindez mennyibe kerül, és mi kell hozzá? Megnéztünk néhány pirotechnikai céget, mennyiért kínálnak szórakoztató látványt.

Szabályozás

A tűzijátékokkal kapcsolatosan érvényben lévő jelenlegi jogszabály a 155/2003. (X.1.) Kormány rendelet a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről. A rendelet 4 pirotechnikai osztályt különböztet meg. Eszerint az 1. kategória a játékos pirotechnikai termékeket takarja, a 2. kategória pedig az úgynevezett kis tűzijátékok.

A rendelet szerint a játékos pirotechnikai eszközöket, a petárda kivételével a 14. életévüket betöltött személyek engedély nélkül megvásárolhatják, és egész évben felhasználhatják. A 14 évesnél fiatalabbak csak nagykorú személy felügyelete mellett használhatják az 1. kategóriába tartozó termékeket. Kis tűzijáték terméket a petárda kivételével december 28. és december 31. között felnőtt személyek vásárolhatják meg, és használhatják fel.

A két termék közintézményben, középületben, sportlétesítményben, egyházi intézményben és "C" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyen pirotechnikus irányításával használható fel.

Szervezők

Egyre többen vannak a pirotechnikai szolgáltatásokat nyújtó cégek, s egyre nagyobb a verseny is. Sokan próbálnak egyedi - vagy kalandos elnevezéssel illetett - szolgáltatásokat nyújtani, hogy megkülönböztessék magukat a többiektől. Az árak kivétel nélkül több tízezres nagyságrendben kezdődnek, egy valamirevaló tűzijáték pedig akár több százezret is kihúzhat a pénztárcánkból.

Az árakban benne foglaltatnak az engedélyeztetés költségei, melyeket a szolgáltató cég elintéz helyettünk. A biztosított szolgáltatásért elkért díjak természetesen az alábbiaktól eltérhetnek, mivel a lehetőségek tárháza széles, tehát egyedi programot is kérhetünk, melyre árajánlatot a helyszíni felmérés után kaphatunk. A táblázatokban nem feltüntetett tűzijáték árairól a cégeknél lehet érdeklődni. Érdemes tudni, hogy az esemény előtt legalább 2-3 héttel érdemes felvenni a kapcsolatot a választott pirotechnikai céggel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pyro-techniknél lehetőség van pirotechnikusi tanfolyam elvégzésére, bár a jelentkezést egyelőre lekéste, aki kedvet érez hozzá. A tanfolyam 3 szakirányban kínál képzést: pirotechnikai szakbolti eladó, pirotechnikai raktárkezelő és pirotechnikai üzemeltető.

A Pyro Decor-nál Last minute tűzijátékként kínálják az 1. kategóriájú termékekből összeállított műsort, és nappali tűzijáték rendelésére is van lehetőség náluk, a tűzijáték ismertetője a gyors és erős hanghatás, a bombák pedig a fényhatást füstrajzolattal adják elő.

A Csánicz Tűzijátéknál pedig előre egyeztetett időpontban harci játék is rendelhető. A műsor Huszár-bemutatóval kezdődik. Egyenruhában legalább 6 fő lovas bemutatót tart (kb. 20 perc), majd kezdetét veszi a "huszár roham", egyenesen az ágyúk felé, melyekből folyamatosan tüzelnek a tüzérek. Az ár (6 fő huszár + két fő tűzér + egy fő technikus esetén): bruttó 260 000 ft + szállítási díj (ló szállítás: 240 ft/km; ágyú+szereplők: 120 ft/km összesen)

 

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?