Ajándék lónak ne nézd a fogát - inkább add tovább?!

Pénzcentrum
2006. november 20. 15:00

Egyre terjed az újraajándékozás, mint kevésbé nemes gesztus, így sokat lehet spórolni a karácsonyi ajándékozással. Ennek "örömére" már honlapot is nyitottak ennek a témának a kifejtésére.

Újraajándékozni annyit tesz, hogy azt az ajándékot, melyet mi kaptunk, de nincs rá szükségünk, vagy netán nem tetszik, továbbajándékozzuk másnak. Mivel egyre többen folyamodnak ehhez a módszerhez, a Money Management International (MMI) - egy houstoni nonprofit intézmény, amelynek célja a fogyasztók oktatása, illetve pénzügyi tanácsadás - elkészített egy honlapot, melyet az ajándékozás ezen formájának dedikált.

Az oldalon mások újraajéndékozással kapcsolatos történeteit olvashatjuk el, illetve tippeket kaphatunk, ha nem szeretnénk kellemetlenül érezni magunkat a Karácsonyfa mellett. A honlap azokra is gondol, akik ódzkodnak ettől az ajándékozási formától, ugyanakkor nem szeretnének/tudnak méregdrága ajándékokat vásárolni. Számukra megoldást az egyedi, saját készítésű ajándékok jelenthetnek.

Kim McGrigg, az MMI szóvivője szerint egy tavaly évi felmérés szerint a válaszadók 40 százaléka vallotta be, hogy ő bizony már újraajándékozott. A legfőbb ok a pénzzel, illetve az idővel való spórolás volt, illetve néhányan úgy gondolták, hogy az, akit megajándékoznak sokkal inkább hasznát tudja venni, illetve sokkal jobban örülne az adott ajándéknak.

Az oldal a tervek szerint a téli ünnepek idején marad fenn, de lehetséges, hogy hosszabb ideig tart majd nyitva, hiszen úgy tűnik, hogy a nászajándékozásban is előtör a spórolás e módja.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm