20 °C Budapest

Ajándék lónak ne nézd a fogát - inkább add tovább?!

Pénzcentrum
2006. november 20. 15:00

Egyre terjed az újraajándékozás, mint kevésbé nemes gesztus, így sokat lehet spórolni a karácsonyi ajándékozással. Ennek "örömére" már honlapot is nyitottak ennek a témának a kifejtésére.

Újraajándékozni annyit tesz, hogy azt az ajándékot, melyet mi kaptunk, de nincs rá szükségünk, vagy netán nem tetszik, továbbajándékozzuk másnak. Mivel egyre többen folyamodnak ehhez a módszerhez, a Money Management International (MMI) - egy houstoni nonprofit intézmény, amelynek célja a fogyasztók oktatása, illetve pénzügyi tanácsadás - elkészített egy honlapot, melyet az ajándékozás ezen formájának dedikált.

Az oldalon mások újraajéndékozással kapcsolatos történeteit olvashatjuk el, illetve tippeket kaphatunk, ha nem szeretnénk kellemetlenül érezni magunkat a Karácsonyfa mellett. A honlap azokra is gondol, akik ódzkodnak ettől az ajándékozási formától, ugyanakkor nem szeretnének/tudnak méregdrága ajándékokat vásárolni. Számukra megoldást az egyedi, saját készítésű ajándékok jelenthetnek.

Kim McGrigg, az MMI szóvivője szerint egy tavaly évi felmérés szerint a válaszadók 40 százaléka vallotta be, hogy ő bizony már újraajándékozott. A legfőbb ok a pénzzel, illetve az idővel való spórolás volt, illetve néhányan úgy gondolták, hogy az, akit megajándékoznak sokkal inkább hasznát tudja venni, illetve sokkal jobban örülne az adott ajándéknak.

Az oldal a tervek szerint a téli ünnepek idején marad fenn, de lehetséges, hogy hosszabb ideig tart majd nyitva, hiszen úgy tűnik, hogy a nászajándékozásban is előtör a spórolás e módja.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?