21 °C Budapest

Ajándék lónak ne nézd a fogát - inkább add tovább?!

Pénzcentrum
2006. november 20. 15:00

Egyre terjed az újraajándékozás, mint kevésbé nemes gesztus, így sokat lehet spórolni a karácsonyi ajándékozással. Ennek "örömére" már honlapot is nyitottak ennek a témának a kifejtésére.

Újraajándékozni annyit tesz, hogy azt az ajándékot, melyet mi kaptunk, de nincs rá szükségünk, vagy netán nem tetszik, továbbajándékozzuk másnak. Mivel egyre többen folyamodnak ehhez a módszerhez, a Money Management International (MMI) - egy houstoni nonprofit intézmény, amelynek célja a fogyasztók oktatása, illetve pénzügyi tanácsadás - elkészített egy honlapot, melyet az ajándékozás ezen formájának dedikált.

Az oldalon mások újraajéndékozással kapcsolatos történeteit olvashatjuk el, illetve tippeket kaphatunk, ha nem szeretnénk kellemetlenül érezni magunkat a Karácsonyfa mellett. A honlap azokra is gondol, akik ódzkodnak ettől az ajándékozási formától, ugyanakkor nem szeretnének/tudnak méregdrága ajándékokat vásárolni. Számukra megoldást az egyedi, saját készítésű ajándékok jelenthetnek.

Kim McGrigg, az MMI szóvivője szerint egy tavaly évi felmérés szerint a válaszadók 40 százaléka vallotta be, hogy ő bizony már újraajándékozott. A legfőbb ok a pénzzel, illetve az idővel való spórolás volt, illetve néhányan úgy gondolták, hogy az, akit megajándékoznak sokkal inkább hasznát tudja venni, illetve sokkal jobban örülne az adott ajándéknak.

Az oldal a tervek szerint a téli ünnepek idején marad fenn, de lehetséges, hogy hosszabb ideig tart majd nyitva, hiszen úgy tűnik, hogy a nászajándékozásban is előtör a spórolás e módja.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm