4 °C Budapest

Ajándék lónak ne nézd a fogát - inkább add tovább?!

Pénzcentrum
2006. november 20. 15:00

Egyre terjed az újraajándékozás, mint kevésbé nemes gesztus, így sokat lehet spórolni a karácsonyi ajándékozással. Ennek "örömére" már honlapot is nyitottak ennek a témának a kifejtésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Újraajándékozni annyit tesz, hogy azt az ajándékot, melyet mi kaptunk, de nincs rá szükségünk, vagy netán nem tetszik, továbbajándékozzuk másnak. Mivel egyre többen folyamodnak ehhez a módszerhez, a Money Management International (MMI) - egy houstoni nonprofit intézmény, amelynek célja a fogyasztók oktatása, illetve pénzügyi tanácsadás - elkészített egy honlapot, melyet az ajándékozás ezen formájának dedikált.

Az oldalon mások újraajéndékozással kapcsolatos történeteit olvashatjuk el, illetve tippeket kaphatunk, ha nem szeretnénk kellemetlenül érezni magunkat a Karácsonyfa mellett. A honlap azokra is gondol, akik ódzkodnak ettől az ajándékozási formától, ugyanakkor nem szeretnének/tudnak méregdrága ajándékokat vásárolni. Számukra megoldást az egyedi, saját készítésű ajándékok jelenthetnek.

Kim McGrigg, az MMI szóvivője szerint egy tavaly évi felmérés szerint a válaszadók 40 százaléka vallotta be, hogy ő bizony már újraajándékozott. A legfőbb ok a pénzzel, illetve az idővel való spórolás volt, illetve néhányan úgy gondolták, hogy az, akit megajándékoznak sokkal inkább hasznát tudja venni, illetve sokkal jobban örülne az adott ajándéknak.

Az oldal a tervek szerint a téli ünnepek idején marad fenn, de lehetséges, hogy hosszabb ideig tart majd nyitva, hiszen úgy tűnik, hogy a nászajándékozásban is előtör a spórolás e módja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?