24 °C Budapest

Tétek befagyasztva! - az FBI óriási fogása

Pénzcentrum
2006. november 17. 06:50

Minden fogadásnak vége egy amerikai 3,3 milliárd dolláros szerencsejáték-oldalon, amely offshore szervereket is alkalmazott. Mintegy két tucat embert tartóztatott le az FBI, több mint 7 millió dollár készpénzt foglaltak le, miután lezárták a népszerű sportfogadási Playwithal.com oldalt.

Raymond Kelly, rendőrfelügyelő szerint ez az eddigi leghatalmasabb szerencsejáték, amivel az osztály valaha is találkozott, kaszinók forgalmával vetekszik a tétek mértéke. S ez az első fogás az előző hónapban Bush elnök által aláírt törvény - amely megnehezíti az on-line szerencsejátékokban való részvételt amerikai bankokon keresztül - óta.

Az elfogottak között van James Giordano, profi pókerjátékos, a hatóságok szerint az egész szerencsejáték oldal irányítója, aki az illegális műveleteket erődszerű floridai házából irányította. A letartóztatottak között van még egy webdesigner és egy bűnöző-család, a Luchese tagja.

A 28 napos vizsgálatot vezető Richard Brown, Queens kerületi ügyésze szerint több millió dollárt mostak tisztára kirakatcégeken és közép-amerikai, karibi, svájci valamint hong-kongi bankszámlákon keresztül. Az ügyészek több eszközt is lefoglaltak a nyomozás során, többek között 4 manhattani luxuslakást, egy modern műgyűjteményt, és egy focilabdát, amelyet az 1969-es bajnok New York Jets írt alá. A Salvador Dali és Peter Max festményeket, valamint a sport-relikviát filmbe illő módon egy titkos szobában találták meg az egyik manhatteni ingatlanban.

A nyomozás egy egyszerű tippel indult, amelyet egy emberrablási kísérletben résztvevő játékos adott, aki 40 000 dollárral tartozott egy bukmékernek. Innentől kezdve a nyomozók több ezer telefonhívást hallgattak le, sőt még a weblap elektronikus levelezésébe is betörtek. Az ügyben akkor történt áttörés, mikor feltörték Giordano laptopját, melyet a póker-nagymester egy hotelben felejtett egy esküvő alatt. Egy másik alkalommal pedig Giordano mobilját vizsgálták át, míg ő egy januárban rendezett póker-bajnokságon vett részt, ahol mintegy 100 000 dollárt nyert.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?