2 °C Budapest

Tétek befagyasztva! - az FBI óriási fogása

Pénzcentrum
2006. november 17. 06:50

Minden fogadásnak vége egy amerikai 3,3 milliárd dolláros szerencsejáték-oldalon, amely offshore szervereket is alkalmazott. Mintegy két tucat embert tartóztatott le az FBI, több mint 7 millió dollár készpénzt foglaltak le, miután lezárták a népszerű sportfogadási Playwithal.com oldalt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Raymond Kelly, rendőrfelügyelő szerint ez az eddigi leghatalmasabb szerencsejáték, amivel az osztály valaha is találkozott, kaszinók forgalmával vetekszik a tétek mértéke. S ez az első fogás az előző hónapban Bush elnök által aláírt törvény - amely megnehezíti az on-line szerencsejátékokban való részvételt amerikai bankokon keresztül - óta.

Az elfogottak között van James Giordano, profi pókerjátékos, a hatóságok szerint az egész szerencsejáték oldal irányítója, aki az illegális műveleteket erődszerű floridai házából irányította. A letartóztatottak között van még egy webdesigner és egy bűnöző-család, a Luchese tagja.

A 28 napos vizsgálatot vezető Richard Brown, Queens kerületi ügyésze szerint több millió dollárt mostak tisztára kirakatcégeken és közép-amerikai, karibi, svájci valamint hong-kongi bankszámlákon keresztül. Az ügyészek több eszközt is lefoglaltak a nyomozás során, többek között 4 manhattani luxuslakást, egy modern műgyűjteményt, és egy focilabdát, amelyet az 1969-es bajnok New York Jets írt alá. A Salvador Dali és Peter Max festményeket, valamint a sport-relikviát filmbe illő módon egy titkos szobában találták meg az egyik manhatteni ingatlanban.

A nyomozás egy egyszerű tippel indult, amelyet egy emberrablási kísérletben résztvevő játékos adott, aki 40 000 dollárral tartozott egy bukmékernek. Innentől kezdve a nyomozók több ezer telefonhívást hallgattak le, sőt még a weblap elektronikus levelezésébe is betörtek. Az ügyben akkor történt áttörés, mikor feltörték Giordano laptopját, melyet a póker-nagymester egy hotelben felejtett egy esküvő alatt. Egy másik alkalommal pedig Giordano mobilját vizsgálták át, míg ő egy januárban rendezett póker-bajnokságon vett részt, ahol mintegy 100 000 dollárt nyert.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?