Maradt egy kiskapu, van még remény

Pénzcentrum
2006. november 16. 09:15

Nem kíván kedvezményt adni a házipénztárban "ragadt" céges pénzek tisztázására a pénzügyi tárca, miután alkotmányellenesnek minősült a házipénztáradó. Azonban egy kiskapu mégis maradt.

A könyvelőknek januárban: egy hónapjuk lesz arra, hogy egy meglehetősen bonyolult műveletsorozat keretében elintézzék a cégek házipénztárában nyilvántartott, ám jobbára már ott meg nem lévő pénzek tisztára mosását - írja a Népszabadság.

A pénzügyi tárca el kívánja törölni azt a szabályt, amely kedvezményes - 10 százalékos - adóteher mellett lehetőséget biztosítana a csak papíron létező cég-pénzek hivatalos leírására.

A házipénztár-amnesztia (amely egyébként vonatkozik a tagoknak adott kölcsönökre is) a nyári adómódosítási csomagban szerepelt, és szeptember elseje óta hatályos - bár igazán csak januártól kezd "működni". Eltörlésére az új adómódosítás lehetőséget ad - ám a kormány által az Országgyűlés elé terjesztett javaslatban erről egyelőre nem szól paragrafus. A kedvezmények megvonásáról szóló változásokat ugyanis hatálybaléptetésük előtt 45 nappal kell kihirdetni. Miután az új adószabályokat december közepén jelentethetik meg a Magyar Közlönyben, január végéig még fennmaradhat a kedvezőbb szabályozás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindez furcsa helyzetet teremt: a házipénztár-amnesztiáról szóló szabályok szerint a cégeknek el kell készíteniük a 2006-os mérleget, meg kell állapítaniuk a nyereséget és az osztalékot - mégpedig olyan formában, hogy az megfeleljen az amnesztiához kapcsolt különleges szabályoknak. (Ezért furcsa, hogy a szabály már szeptemberben hatályba lépett - ha csak januártól lett volna érvényes, akkor talán könnyebb lett volna felszámolni is, és nem maradna egy hónapos kiskapu.) Mérlegzárásra, osztalékot megállapító taggyűlésre ugyan általában tavasszal szokás sort keríteni, ám semmi sem akadályozza a januári zárást. Ha ez megtörténik, akkor a cégek még januárban beadhatják a papírokat, kérhetik a kedvezőbb elszámolást, és tisztázhatják pénzügyeiket. A szűk keresztmetszetet egyedül a könyvelők jelenthetik: nem biztos, hogy bírják majd a rohamot.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm