Vége villanyóra-buherálásnak, már csak nagyban lehet lopni!

Pénzcentrum
2006. november 10. 09:30

Egyre kevesebben vannak Budapesten az áramtolvajok, ám ők egyre rafináltabb módszerekkel lopják az áramot - derül ki az Elmű adataiból. Míg korábban a cég által beszerzett és szolgáltatott árammennyiség ellenértékének 16%-a nem folyt be a társasághoz, addig ez mára 9%-ra apadt.

Az évekkel ezelőtti 9-10%-nyi lopáskár 2-3%-ra esett vissza, mivel veszteségei mérséklésére mind az Elmű, mind az Émász nagyszabású programba kezdett és néhány év alatt teljes körű mérőcserét hajtott végre a lakossági fogyasztóknál. Az új villanyórák szinte manipulálhatatlanok, a korábbi kisebb buherálások így már alig léteznek a fővárosban - írja a Népszabadság.

Továbbra is jellemzőek viszont a villanyóra kiiktatásával működtetett nagy fogyasztású pizzasütők vagy úszómedencék, ennek árát pedig a tisztességes fogyasztók fizetik meg, az állam ugyanis az éves díjemeléseknél az árakba bizonyos mértékig beépíti a szolgáltatók elismert költségeit.

A fentiek mellett a társaságoknak hatalmas gondot jelent a vezetéklopásra szakosodott, mára iparággá fejlődött bűnözési formával szembeni fellépés, melyben a bírói gyakorlat sem segít nekik. Magyarországon még mindig érték alapú ítélkezés folyik, hiába jelent a közműrongálás egyben közveszély okozást is.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04