34 °C Budapest

Te is vehettél hamis mosóport! - Mi van benne?

Pénzcentrum
2006. november 7. 10:00

Állampolgári bejelentés alapján kezdett vizsgálódni a vám- és pénzügyőrség bűnügyi szolgálata szeptember 26-án a XI. kerület egyik raktárbázisán, ahol mosópor adagolására és csomagolására használatos töltő-adagológépet, valamint Persil feliratú töltőzsákokat és dobozokat találtak - írja a Népszabadság.

A Henkel szaktanácsadója a helyszínen a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványnak minősítette a dobozokat. A vámnyomozók október 17-én egy Reál Élelmiszer Áruházban 145 csomag hamis 4.5 kilós Persil Color feliratú mosóport találtak.

Nyolc nappal később Alsónémediben egy családi házban tartott házkutatáskor éppen Ariel feliratú dobozokba a török eredetű mosóport, mely valójában durva szemcséjű kősó, kék színezékkel keverve.

A kereskedőknek az eredetihez képest harmad áron adták el a hamis mosóporokat, melyek tartós használata káros lehet a ruhákra, a mosógépre és a környezetre is.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?